Instagram vernieuwt app: 5 nieuwe filters en andere functies

Rutger Otto
17 december 2014, 9:01
1 min leestijd
Instagram vernieuwt app: 5 nieuwe filters en andere functies

Gebruikers hebben er twee jaar op moeten wachten, maar Instagram heeft eindelijk wat nieuwe filters toegevoegd in de app. Check ook de andere vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

5 nieuwe Instagram-filters

Als je nu Instagram updatet, krijg je beschikking over vijf nieuwe filters om de stemming van jouw foto nog beter tot zijn recht te laten komen. De filters heten Slumber, Crema, Ludwig, Aden en Perpetua. En staan helemaal vooraan in de rij van filters als je de app opstart.

De verschillende filters worden sinds deze versie 6.4.0 ook op een andere manier gepresenteerd. De kleine voorbeeldplaatjes zijn namelijk helemaal wazig gemaakt met een letter erin. Dit is niet langer meer jouw foto, maar een preview van hoe jouw foto er met het filter uitziet. Omdat het echter wazig is, zul je alsnog op het kleine plaatje moeten tikken om echt een goed beeld van de filter te krijgen.

instagram foto's

Daarnaast heeft Instagram een beheer-functie toegevoegd, waarmee je filters kan rangschikken. Dat is handig, want de filters die je het meeste gebruikt, kun je dan helemaal vooraan zetten. Degenen die je juist helemaal nooit gebruikt kun je zelfs uit de rij previews halen door ze uit te vinken. Wil je ze terug, kan dat natuurlijk altijd eer door ze aan te vinken in het beheer-scherm.

Andere vernieuwingen

Er zijn nog wat enkele, kleinere vernieuwingen toegevoegd. Zo kun je bij het aanpassen van je foto één kant van het scherm als het ware ‘naar voren’ halen, waarmee je het perpectief van de foto verandert. Ook kun je slowmotionvideo’s uploaden en worden reacties live weergegeven.

Lees meer over Instagram

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu