De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Instagram-app voor iOS krijgt donkere modus: zo ziet dit eruit

Wouter Nijsen
8 oktober 2019, 9:27
1 min leestijd
Instagram-app voor iOS krijgt donkere modus: zo ziet dit eruit
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

iOS 13 introduceert een donkere modus en een belangrijke app ondersteunt deze feature nu ook. Met de nieuwste Instagram-update hul je de iOS-app in donkere kleuren.

Instagram krijgt donkere modus

Met de release van iOS 13 kreeg het mobiele besturingssysteem een donkere modus, die fijner is voor je ogen als jij je iPhone in de avonduren gebruikt. Populaire apps moeten ondersteuning voor de dark mode wel inbouwen en Instagram doet dit nu met de laatste app-update.

Als je de applicatie hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie, dan verandert het uiterlijk van Instagram automatisch op basis van het thema dat je hebt ingesteld op je iOS-apparaat. Activeer je dus de donkere modus van iOS 13, dan wordt de dark mode de Instagram tegelijk ingeschakeld. In de screenshots hierboven (via 9to5Mac) zie je hoe dit eruitziet.

De nieuwe feature zit in versie 114 van de iOS-app, die je via de knop hieronder kunt downloaden. Zorg er daarnaast natuurlijk voor dat je iPhone is bijgewerkt naar iOS 13.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Ook nieuw in iOS 13

iOS 13 is sinds september beschikbaar voor bijna alle recente iPhones. Zoals je in onze iOS 13 review kunt lezen, introduceert de update ook handige functies als Sign in with Apple, een verbeterde Herinneringen-app en de vernieuwde Zoek Mijn-app om je Apple-apparaten terug te vinden.

Apple heeft sinds de release van iOS 13 diverse updates uitgebracht om bugs en andere problemen te verhelpen. De meest recente versie is op het moment van schrijven iOS 13.1.2, dat onder andere problemen met de Camera-app oplost.

Meer weten over iOS 13? Check onze videoreview hieronder!

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij

Lees meer over Instagram

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu