Veelgebruikte podcast-app Instacast stopt door geldproblemen

Rutger Otto
15 juni 2015, 8:52
2 min leestijd
Veelgebruikte podcast-app Instacast stopt door geldproblemen

Podcast-app Instacast moet noodgedwongen ophouden met bestaan voor iOS en Mac. De makers kunnen de app financieel niet langer steunen.

Lees verder na de advertentie.

Instacast stopt

instacast

Dat schrijft Martin Hering van Vemedio, het bedrijf dat de app maakt, in een e-mail aan alle betalende gebruikers. “Intercast wordt stopgezet”, schrijft hij. “Het spijt me om je te moeten inlichten dat Instacast en alle andere Vemedio-producten zullen stoppen. Ik zal je aankomende betalingen binnenkort stopzetten.” Het bedrijf belooft aan gebruikers dat de servers zo lang mogelijk werkend zullen blijven.

Vemedio had blijkbaar geldproblemen, want in de afsluitende zin laat Hering doorschemeren dat hij niet genoeg financiering meer had om het project nog voort te zetten. Dat het niet goed gaat met het bedrijf blijkt onder meer uit de Twitter-pagina van Vemedio, die nu op privé is ingesteld. Een link naar vemedio.com leidt nu naar een lege pagina met het woord ‘Stopgezet’.

Eén van de beste podcast-apps

Instacast werd wereldwijd gewaardeerd door podcast-luisteraars. Op iPhoned werd de app eind vorig jaar nog benoemd tot één van de beste podcast-apps die er IS. We schreven toen:

Instacast gaat al wat jaren mee, maar blijft toch nieuw aanvoelen dankzij updates. Je zou kunnen zeggen dat Instacast is wat Apples eigen Podcasts-app zou moeten zijn. Instacast heeft een optie waarmee je kan aangeven welke afleveringen je automatisch wil downloaden en welke niet. Handig is ook de clouddienst, waarmee je op elk apparaat verder kan gaan waar je in de podcast gebleven was.

Momenteel staat Instacast 5 nog wel in de App Store om te downloaden. Enkele dagen geleden werd de app nog van een update voorzien waarin dingen verbeterd werden. De app werkt zelfs met een Apple Watch, waarop je dan bijvoorbeeld afleveringen kunt doorspoelen of op pauze kunt zetten. Hoe lang de app nog te downloaden zal zijn, is niet bekend.

Lees meer over apps

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu