Inmiddels meer dan 40 miljoen Vine-gebruikers
Wouter Nijsen

Hoewel Instagram al meer dan 100 miljoen actieve gebruikers telt, doet Vine het ook niet al te slecht. De populaire ‘korte video’-dienst telt inmiddels 40 miljoen Vine-gebruikers.

Twitter kocht ‘korte video’-dienst Vine; niet veel later zette Facebook het door hun gekochte Instagram in om Instagram Video te introduceren. Hiermee leek Facebook concurrent Vine een flinke loef af te steken. Toch doet Vine het vandaag de dag allerminst slecht: ze maakten woensdag namelijk bekend dat er alweer meer dan 40 miljoen Vine-gebruikers zijn.

Vine kanalenDe mensen achter Vine reageren verheugd op de nieuwe mijlpaal: “We hebben het eerder gezegd en we zeggen het nu weer: deze community – die nu uit meer dan 40 miljoen mensen bestaat – is fantastisch. Bedankt voor jullie inspiratie.”

De grootste reden achter dit succes zijn waarschijnlijk de constante updates die Vine uitbrengt voor zijn app. Zo is de afgelopen tijd ondersteuning voor frontcamera’s toegevoegd, zijn de push-notificaties van de app verbeterd en gaat de integratie met Facebook nu veel soepeler.

Vine geeft je 6 seconden om te filmen

De grote gimmick van Vine is dat je filmpjes kunt maken van maximaal 6 seconden. Deze zijn wel uit verschillende fragmenten op te bouwen, wat de mogelijkheden van de app enorm vergroot. Kijk voor meer toffe iPhone-apps in ons uitgebreide overzicht van gratis iPhone-apps. Vine vind je ook in deze lijst.

Vine Camera

Vine Labs, Inc.

3 (57 reviews)
Gratis via App Store
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera
Vine Camera

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.