Sorteer e-mail op relevantie met Inky Mail

Rutger Otto
31 mei 2014, 11:20
2 min leestijd
Sorteer e-mail op relevantie met Inky Mail

Het was altijd al een fijn mailprogramma op de Mac, nu heeft Inky Mail de overstap gemaakt naar iPhone en iPad. De app helpt om je mailbox op orde te brengen.

Lees verder na de advertentie.

inky mail klein

Niet alleen kun je e-mail met de app sorteren, het ordent de mail op een manier dat het meest relevante en belangrijke voor jou bovenaan staat. In het menu van de app vind je zogeheten Smart Views. Deze lijken op de tabbladen uit Gmail, waarin mail wordt ondergebracht in categorieën. Negen stuks, in het geval van Inky Mail. Zo komen alle berichten op de juiste plaats binnen.

De Smart View filters al een hoop onzin, wat handig is als je één e-mailadres hebt waar zowel werk, persoonlijk als reclame binnenkomt. Als er een filter bij zit dat je niet gebruikt, kun je hem altijd uitzetten.

Als je Inky Mail hebt gedownload, dien je eerst een account aan te maken of in te loggen met een bestaand Mac-account. Je kiest simpelweg een gebruikersnaam en wachtwoord, geeft antwoord op een geheime vraag en koppelt de app aan je e-mailadres.

Ordenen zoals jij dat wilt

Je inbox is op verschillende manieren te ordenen. Je kunt sorteren op tijd, onderwerp, auteur, grootte en relevantie. Vooral die laatste is interessant, want Inky leert gedurende je gebruik welke berichten extra belangrijk voor je zijn en welke niet. Als Inky er naast zit, kun je hem corrigeren. Hoe relevant een bericht is, zie je aan het inktdruppeltje naast de mail. Hoe donkerder, des te relevanter.

Gebruik je een andere mailclient op je Mac, dan kun je gemakkelijk de mappen van Inky vanuit daar openen. Zo heb je dus altijd toegang tot de mappen die jij hebt ingedeeld, wat qua zoeken weer scheelt. Het is een voordeel tegenover bijvoorbeeld de fijne Mailbox-app, die anders met mappen werkt.

Handig is ook de zogenaamde ‘One-Click Reply’. Hiermee kun je standaard antwoorden klaarzetten, voor als je veel mail krijgt die je op dezelfde manier kunt beantwoorden. Scheelt een hoop typewerk. De enige nadelen van de app zijn dat het laden langzamer is dan concurrenten en dat je geen contacten kunt importeren.

Download Inky Mail

Je kan Inky Mail gratis downloaden voor iOS 7 en hoger, je hebt 19,7 MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu