Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Googles augmented reality-game Ingress is nu uit voor iOS

Rutger Otto
14 juli 2014, 10:39
2 min leestijd
Googles augmented reality-game Ingress is nu uit voor iOS

Ingress is stilletjes de App Store ingeslopen en is nu gratis te downloaden voor bezitters van iOS-apparaten. In het spel dien je jouw iPhone naar echte locaties te brengen om punten te scoren.

Lees verder na de advertentie.

Augmented reality-game

Googles Ingress is een augmented reality-game die vorig jaar december voor elke Android-gebruiker beschikbaar werd, nadat de game al sinds 2012 in gesloten beta verkeerde. Sindsdien heeft het spel langzaam maar zeker een grotere groep mensen bereikt.

De app voor iPhone en iPad werkt cross-platform. Dat betekent dat je met en tegen de bestaande Android-community speelt. Dat is prettig, want Ingress leunt op de groep mensen die het speelt. In de game draait het om spelers in twee verschillende facties. Zij strijden in een sci-fi gevecht tegen elkaar door locaties in de echte wereld te bezoeken.

Ingress - It's Time To Move

Spelen in de echte wereld

Je bezoekt die locaties met behulp van GPS-registratie. Of je nu aansluit bij het Resistance- of Enlightened-team, allebei de kampen dienen ‘Exotic Matter’ te verzamelen. Op een kaart in de app zie je het liggen, ga je er daadwerkelijk naar toe, dan verzamelt je iPhone de punten. De bedoeling is dat je op deze manier virtuele portalen in de echte wereld overneemt. Zo kun je samen met je vrienden een hele binnenstad veroveren door eropuit te trekken.

Ingress heeft een nogal ingewikkeld science fiction-verhaal, dat zich blijft ontwikkelen naarmate de balans tussen beide partijen verschuift. Als je echt het naadje van de kous wil weten, zul je daar je best voor moeten doen. De data die je vindt moet je zelf aan elkaar linken.

Ingress downloaden

De game is in elk geval de moeite om eens uit te proberen, want het maakt van de echte wereld een virtueel speelveld. Misschien zul je er zelfs meer van gaan bewegen en kom je op plekken waar je nooit eerder bent geweest. Ingress is gratis te downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Je hebt 41,6 MB aan vrije opslagruimte nodig voor de installatie.

Ingress Prime

Niantic, Inc.

Gratis via App Store

Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Ingress Prime
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu