ING Bankieren-app laat je nu inloggen met je vingerafdruk
Gijs Ettes

Klanten van de ING die in het bezit zijn van een iOS-toestel met Touch ID kunnen vanaf nu met hun vingerafdruk inloggen. De mogelijkheid om op deze manier ook te betalen, wordt later toegevoegd.

Touch ID in de ING-app

ING touch idDe ING Touch ID-ondersteuning is alleen beschikbaar voor gebruikers van een iPhone 5S of nieuwer en is vooralsnog dus wat beperkt. Daar moet aankomende zomer verandering in komen, als ING Bankieren van een nieuwe update wordt voorzien.

“Ik had deze optie eerlijk gezegd liever gezegd iets eerder gehad”, zegt ING-directeur Internet en Mobiel, Max Mouwen. “ING België was ons voor en daar zijn we best een beetje jaloers op. Maar we moesten ook kiezen. Wij hebben eerst stemherkenning geïntroduceerd.”

Laatstgenoemde functie is sinds september vorig jaar beschikbaar en laat je met spraakcommando’s je saldo checken en betalingen uitvoeren. Je stem wordt daarbij gebruikt om betalingen te autoriseren, maar dat is natuurlijk niet zo veilig als je vingerafdruk.

De bijgewerkte app met ING Touch ID-ondersteuning is via onderstaande link te downloaden. ING Bankieren is 24MB groot en vereist iOS 6.0, al heb je voor de nieuwe functionaliteit uiteraard iOS 8 of nieuwer nodig.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store

ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren
ING Bankieren

Het laatste nieuws over Touch ID

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.