ING laat ‘Saldo2011’ verwijderen
Redactie

Veel Nederlandse banken hebben op dit moment een applicatie in de App Store staan. Toch verschijnen er nog regelmatig applicaties van derde partijen om bankzaken mee te regelen. Vooral de ING-klanten krijgen dit soort applicaties vaak voorgeschoteld. De ING laat deze applicaties meestal direct verdwijnen, zo ook de applicatie ‘Saldo2011’.

Onveilige werkmethodes

Volgens de ING zijn de saldo-applicaties van derde partijen niet veilig genoeg om mobiel te gebruiken. Je naam en wachtwoord kunnen namelijk gemakkelijk gestolen worden via deze apps. Omdat de bank geen officiële API online heeft staan, verzinnen de ontwikkelaars zelf een manier om de saldo’s van de gebruikers te vinden. Hiervoor hebben ze je naam en wachtwoord onversleuteld nodig. Deze gegevens worden dus elders verwerkt, en kunnen in de tussentijd worden opgeslagen in een database.

Officiële applicatie

De ING raadt aan om de officiële saldo-applicatie van hun te gebruiken. Deze applicatie stelt je in staat om je saldo én mutaties te bekijken als ING-klant. De applicatie is gratis te downloaden via de App Store.

Via nu

 

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.