ING laat gebruikers betalen via social media-apps

Rutger Otto
30 augustus 2016, 15:09
1 min leestijd
ING laat gebruikers betalen via social media-apps
ING Bankieren

ING Bankieren

Gratis

Reviewscore

8,5

De Mobiel Betalen-app van ING is geüpdatet met een nieuwe manier van betalen. Mensen kunnen elkaar een betaalverzoek sturen via bijvoorbeeld een WhatsApp-linkje, waarna ontvangers het bedrag direct via iDeal kunnen overmaken.

Lees verder na de advertentie.

ING betalen via linkje

Banken zijn al even bezig om betalingen gemakkelijker te maken via hun apps. Vaak wordt daarvoor een nieuwe betaal-app in het leven geroepen. Denk aan Twyp van ING, waarmee je op basis van een telefoonnummer geld naar elkaar verzendt. In ons overzicht vind je de belangrijkste apps die transacties naar vrienden, familie en collega’s simpeler maken.

Nu wordt ook de standaard Mobiel Betalen-app van ING verbeterd. De app krijgt een functie waarmee klanten via LinkedIn, Facebook, Twitter en WhatsApp een betaalverzoek kunnen delen. Ontvangers klikken op de link die ze toegestuurd krijgen en kunnen ze meteen via iDeal betalen. Ook als iemand anders geen ING-klant is, maakt dat dus niet uit, want het werkt met alle Nederlandse banken.

ing betalen

Simpel geld overmaken

Volgens Jeroen Losekoot, die bij ING verantwoordelijk is voor Marketing Internet en Mobiel, werkt het simpel. “De klant maakt zelf een betaalverzoek in de Mobiel Bankieren-app. Die genereert een link die gedeeld kan worden via welk online kanaal dan ook, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter, maar ook via sms of e-mail.” Op deze manier gaat de betaal-app van ING meer lijken op de app Tikkie van ABN Amro. Twyp blijft er naast bestaan.

In het verleden voegde ING al verschillende vernieuwingen toe aan de app. Zo konden klanten al betaalverzoeken versturen naar andere ING-klanten via een QR-code. Daarmee werd dan automatisch een transactie gedaan. De Mobiel Betalen-app werkt verder met stembediening en vingerafdrukherkenning. 2,8 miljoen klanten hebben de app en samen loggen ze gemiddeld 90 miljoen keer per maand in.

ING Bankieren

ING

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu