ING-app waarschuwt je voortaan voor bij- en afschrijvingen
ING Bankieren

ING Bankieren

Gratis

Onze score

8

ING-klanten kunnen nu nog gemakkelijker hun financiën bijhouden met de app. De bank heeft eindelijk aan de ING-app notificaties voor bij- en afschrijvingen toegevoegd. Zo stel je ze in.

ING-app: notificaties voor bij- en afschrijvingen

De Bankieren-app van ING is op veel vlakken erg gebruiksvriendelijk, dankzij bijvoorbeeld Face ID- en Siri-ondersteuning en betaalverzoeken via iMessage. Toch miste er lange tijd nog een simpele functie, die al geruime tijd terug te vinden is in de bankieren-apps van Rabobank, ABN Amro en bunq.

Daar heeft de bank eindelijk verandering in gebracht, want gebruikers van de ING-app kunnen voortaan meldingen instellen voor bij- en afschrijvingen. Hierdoor kun je gemakkelijker je saldo en betalingsverkeer bijhouden, zonder de app te hoeven openen.

ING-app notificaties

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Naast notificaties als er geld van je rekening wordt afgehaald of bijgeschreven, is het ook mogelijk om een alert in te stellen wanneer het saldo van je rekening een bepaald minimum bereikt. Zo houd je minder snel een stukje maand aan het einde van je geld over. Het was al wel langer mogelijk om meldingen te ontvangen als iemand jouw betaalverzoek heeft betaald.

Zo stel je in de ING-app notificaties in

Zodra je de update hebt geïnstalleerd en de app opent, verschijnt er een pop-up-melding over de nieuwe functie. Vanuit hier kun je de notificaties meteen instellen, maar dit kan ook later via de instellingen van de app.

Bij de instellingen voor pushnotificaties kun je de drie nieuwe meldingen aanzetten. Bij elke notificatie bepaal je zelf het bedrag. Zo kun je aangeven dat je alleen meldingen krijgt als er meer dan 50 euro wordt afgeschreven, of meer dan 100 euro bijgeschreven. Dit werkt hetzelfde voor een minimumsaldo. Als je saldo dan lager dan het ingestelde bedrag komt, krijg je een waarschuwing.

De update heeft de eerste gebruikers inmiddels bereikt en wordt langzaam uitgerold. Het kan dus nog even duren voordat je met de nieuwe functie aan de slag kan. Hoelang ING erover doet om de update uit te rollen naar alle gebruikers is niet bekend.

Heb je meer dan zulke notificaties nodig om het gat in je hand te dichten? Check dan ook welke budget-apps je hierbij kunnen helpen.

ING Bankieren

ING

7 (23 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.