Indrukwekkende update voor Foursquare (1.7)

Redactie
11 maart 2010, 22:32
2 min leestijd
Indrukwekkende update voor Foursquare (1.7)

Tot op dit moment hebben we nog weinig gesproken over Foursquare, maar deze dienst is de laatste maanden explosief aan het groeien. De applicatie van Foursquare is deze week voorzien van een indrukwekkende update, en dus is dit een mooi moment om de mensen die foursquare niet kennen aan deze dienst voor te stellen.

Wat is Foursquare?

Foursquare is een dienst waarmee je vrienden kan laten weten waar je bent. Als je bijvoorbeeld in een kroeg bent kan je de applicatie opstarten en even ‘inchecken’ op die locatie. Door middel van gps en andere locatie bepalingen weet de applicatie welke ‘spots’ er in je omgeving zijn. De kroeg waar je aanwezig bent kan in dit rijtje staan, en dan is inchecken een fluitje van een cent. Als de kroeg er niet tussen staat, maak je deze spot aan via twee makkelijke stappen. Vervolgens kan iedereen hier voortaan inchecken.

Foursquare wordt pas echt leuk als je een aantal (echte) vrienden hebt die het gebruiken. Als je dan in een drukke uitgaansgelegenheid bent kan je bijvoorbeeld zien of je vrienden er ook al zijn aangekomen zonder dat je ze hoeft te bellen. Als je nog geen vrienden hebt die het gebruiken kan je Foursquare doorlinken aan je Twitter. Als je dit doet wordt er automatisch een tweet geplaatst met een ‘shout’ en je locatie.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone-applicatie van Foursquare

De iPhone-applicatie van Foursquare is erg simpel, maar werkt wel erg snel. De applicatie opstarten en het inchecken bij een spot duurt slechts enkele seconden. Je kan dus binnen enkele seconden aan je Foursquare-vrienden en Twitter-followers laten weten waar je je op dat moment bevindt.

Door de laatste update is de applicatie voorzien van een heel nieuw uiterlijk. Ook zijn er enkele bugs uit de applicatie gehaald waardoor het programma stabieler werkt. Door de update is de applicatie bijna helemaal perfect geworden.

Foursquare City Guide

Foursquare Labs, Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's