Indoor Survey: hoe werkt deze verborgen app?

Redactie
2 november 2015, 14:56
2 min leestijd
Indoor Survey: hoe werkt deze verborgen app?

Er blijkt een nieuwe app van Apple verstopt te zijn in de App Store. Indoor Survey laat je locaties binnenshuis markeren. Onder meer winkels kunnen dergelijke punten gebruiken om klanten de route naar het gewenste product te tonen.

Lees verder na de advertentie.

De verborgen app Indoor Survey werd door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekt in de App Store. Hij plaatste een screenshot hiervan op Twitter en sindsdien vraagt men zich af wat Apple van plan is te doen met de functionaliteit van de app. Het ziet ernaar uit dat Apple met de app bedrijven de mogelijkheid geeft om route-aanwijzingen binnenshuis te geven. Zo weet je bijvoorbeeld heel snel waar de afdeling bedden zich bevindt in de Ikea.

Zo werkt het

De app maakt het mogelijk om iemands locatie binnenshuis te bepalen. Dit werkt door de app punten te laten markeren in een bepaalde ruimte of gebouw. Om de app te kunnen gebruiken heb je onder meer Apple Maps Connect nodig, waardoor de app voornamelijk geschikt lijkt te zijn voor bedrijven. Bedrijven die Apple Maps Connect gebruiken worden ook daadwerkelijk uitgenodigd zich te registreren voor de Indoor Survey.

indoor survey
Bron: 9to5mac

Zoek de zuivel

Een winkel kan bijvoorbeeld alle verschillende productafdelingen markeren met Indoor Survey. Hierdoor kan Apple Maps klanten ide juiste kant opsturen als ze op zoek zijn naar een bepaald product. Zo vind je snel de afdeling zuivel in de supermarkt als je op zoek bent naar melk of de afdeling bedden in een meubelzaak. De app moet echter ook iemands locatie binnenshuis kunnen bepalen om hem of haar de juiste kant op te sturen. Dat blijkt nu ook mogelijk zonder dat je nieuwe hardware op je telefoon hoeft te installeren. Apple combineert  hiervoor namelijk de radiosignalen met de sensordata van je iPhone om jouw exacte locatie ten opzichte van de gemarkeerde punten in een ruimte te bepalen.

Indoor Survey is op dit moment in ieder geval nog verstopt in de App Store. Het is onmogelijk de app te vinden met de zoekfunctie van iTunes. Met een directe link lukt dat wel. Er is dan te zien dat versie 1.0 van de app te gebruiken is vanaf iOS 9 of hoger. Verder ondersteunt de app de talen Engels, Chinees en Japans.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu