IndieRelief: Applicaties downloaden voor Haiti

Redactie
20 januari 2010, 0:01
1 min leestijd
IndieRelief: Applicaties downloaden voor Haiti

Haiti is nog steeds één grote puinhoop na de aardbeving van vorige week. Duizenden mensen zijn dood, en nog eens duizenden mensen hebben dringend hulp nodig. Voor deze hulp is veel geld nodig, en dus worden er veel inzamelingsacties gehouden. Één van de inzamelingsacties hebben we vorige week al besproken, maar vandaag is er een nieuwe actie op gedoken: IndieRelief.

Geld doneren door het aanschaffen van applicaties

Je kan meedoen aan de actie door applicaties te downloaden die op de website staan. Alle opbrengsten die de ontwikkelaars vandaag (20 januari) binnen krijgen doneren zij aan de actie. Je doneert dus indirect als je één van de applicaties download.

Deelnemende applicaties

In het begin leek het erop dat er alleen kleine, onbekende applicaties aan de actie wilden meedoen, maar langzamerhand zien we steeds meer bekende applicaties op de website verschijnen. Enkele applicaties die aan de actie meedoen zijn:

Lees verder na de advertentie.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store

Opbrengsten

Van alle applicaties die je koopt gaat 70% van het geld naar de ontwikkelaars. De overige 30% gaat naar Apple. Ook morgen zal dit zo zijn, en dus zal ‘slechts’ 70% van het aankoopbedrag naar artsen zonder grenzen gaan. Het zou dus beter zijn als Apple zelf een dergelijke actie zou organiseren, want dan kan 100% van de opbrengsten naar Haiti gaan.

Alle deelnemende applicaties zijn te vinden op de actie-website.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's