De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

InboxZero toont mailconversaties als chatberichten

Rutger Otto
8 december 2016, 19:09
2 min leestijd
InboxZero toont mailconversaties als chatberichten
InboxZero Mail

InboxZero Mail

Gratis

Reviewscore

7

Er zijn al veel mail-apps in de App Store te vinden, maar InboxZero hoopt het anders aan te pakken. Zo toont de app mailconversaties als een chatvenster en beloven de makers een overzichtelijkere inbox.

Lees verder na de advertentie.

Oplossing voor overvolle mailbox

De Belgische ontwikkelaar Easi heeft vandaag InboxZero beschikbaar gemaakt in de Nederlandse App Store. De app werd vorig jaar al in België gelanceerd en is daar, volgens de makers, een groot succes. “Iedereen klaagt over te veel e-mails en er worden alleen pseudo-oplossingen geboden”, schrijven de makers. Vanuit dat idee werd InboxZero bedacht.

Sorteren en filteren

E-mails worden in deze app na openen als chatbubbels weergegeven. Zo kunnen gebruikers snel bladeren door verstuurde mails van verschillende contacten, die chronologisch onder elkaar staan. Tik je op de bubbel, dan open je het volledige bericht. Dit moet interactie een stuk overzichtelijker maken, maar in de praktijk is het nog even wennen. Zo moet je vrijwel altijd doortikken naar het scherm met het volledige bericht, omdat hij in de tekstbubbel wordt afgesneden. En die volledige mail ziet er vaak wat priegelig uit.

Wel handig is dat je alle bijlagen worden verzameld in een apart venster. Je hoeft dan niet je hele mailbox door te spitten, maar je veegt gewoon even door dat specifieke tabblad.

InboxZero downloaden

Je kunt InboxZero koppelen aan diensten als Gmail, Outlook, Yahoo en Hotmail. Jammer genoeg worden de diensten niet met elkaar gesynchroniseerd. Heb je een dag met Gmail gewerkt en berichten gearchiveerd, dan staan ze nog gewoon in de inbox van InboxZero. Daar wordt het niet overzichtelijker van. Ga je helemaal over op deze app, dan kun je zelf filteren en rangschikken wat je wel en niet wilt zien. Ook zijn herinneringen in te stellen en zijn er mappen waar mails in verzameld worden, zoals ‘Sociaal’, ‘Vrije tijd’ en ‘Shopping’.

InboxZero mist nog een beetje de gestroomlijnde look & feel die een app als Inbox by Gmail biedt, maar de filterfuncties en mapjes waar mails en bijlages worden gesorteerd en gebundeld, zullen een uitkomst zijn voor veelgebruikers.

InboxZero Mail

InboxZero SA

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
InboxZero Mail
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu