In Skype 2.0 ook mogelijk te bellen over 3G
Redactie

Skype is een programma om te communiceren via internet, met als hoofdfunctionaliteit “bellen”. Skype heeft al een tijdje een gratis iPhone applicatie, maar het is lange tijd niet mogelijk geweest over 3G te bellen. Mogelijk hebben enkele providers er een aandeel in gehad, van skype account naar skype account bellen is namelijk gratis. Sinds kort kan je bellen met de gratis Skype applicatie over 3G en ben je niet gebonden aan WiFi.

Geweldig en nadelig

Deze verandering is uiteraard geweldig. Je kan veel kosten ontlopen als je de Skype applicatie over 3G gebruikt, mits je een onbeperkte databundel hebt. Veel mensen maken er veel gebruik van op een computer, maar wat is nou handiger dan het te gebruiken op de telefoon?

Skype heeft het bovenstaande voordeel maar al te goed in de gaten en maakt daar slim gebruik van. De applicatie gebruiken over 3G is momenteel gratis, maar daar gaat verandering in komen. Skype gaat vanaf augustus 2010 een klein maandelijks bedrag vragen. Dit is waarschijnlijk lager dan de kosten die je maakt als je gewoon belt, maar mensen die sowieso niet van betalen houden hebben het zeker moeilijk (er was immers een hack om het wel via 3G werkend te krijgen).
skype

Altijd open

Wanneer je gebeld wilt worden met de applicatie is het wel moeilijker. De applicatie moet namelijk geopend staan wanneer je bereikbaar wilt zijn. En als jij iemand belt moet de ontvanger ook een Skype app hebben aanstaan.

Gelukkig wordt dit probleem opgelost met iPhone OS 4.0, hier kan je namelijk applicaties op de achtergrond draaien. Maar personen zonder iPhone OS 4.0 kunnen niet altijd bereikbaar zijn.
skype

Skype voor iPhone

Skype Communications S.a.r.l

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.