Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

In Control: Handige app laat je slimmer omgaan met je databundel

Lars Paijmans
26 mei 2017, 10:00
2 min leestijd
Exclusief
In Control: Handige app laat je slimmer omgaan met je databundel
In Control

In Control

Gratis

Reviewscore

7,5

Belsimpel gaat je helpen zorgvuldiger met je databundel om te gaan. Met In Control krijg je praktische tips om het einde van de maand met genoeg MB’s in je bundel te halen. Wij hebben hem de afgelopen weken getest.

Lees verder na de advertentie.

In Control brengt je dataverbruik in kaart

Voordat je In Control gebruikt, vul je in hoe groot je databundel is en op welke dag je bundel vernieuwd wordt. Vervolgens kun je op je iPhone internetten zoals je gewend bent. In Control houdt ondertussen zorgvuldig bij hoeveel MB je per dag gebruikt.

Alle statistieken worden in grafieken geplaatst, die ook als widget beschikbaar zijn. Om het leuk te houden, zijn er ook verschillende prestaties te ontgrendelen, zoals een ‘Lazy Sunday’ voor een dag waarop je iPhone nauwelijks gebruikt wordt. Jammer genoeg is het nog niet mogelijk om deze prestaties te delen of te zien hoe weinig je op die luie zondag verbruikt hebt.

In Control

Belsimpel zegt met In Control de beste en meest nauwkeurige datamanager in handen te hebben. Door in de app in te loggen bij je provider, kun je de statistieken van In Control vergelijken met die van je aanbieder.

Stel een datacoach in

Hoeveel controle In Control krijgt over je iPhone, kun je zelf instellen. Zo is de intensiteit van de datacoach in vier niveau’s in te stellen. Een licht coachingsprofiel stuurt een melding als je jouw weekbudget overschrijdt, en als je op 90 of 100 procent van je bundel zit.

Ook krijg je wekelijks een samenvatting van je totale verbruik. Wil je meer weten, dan krijg je met het zware profiel vaker notificaties als je een bepaald percentage van je bundel overschrijdt. Dit komt vooral van pas voor gebruikers met een relatief klein abonnement, zodat ze zorgvuldiger omgaan met hun verbruik. Houd er wel rekening mee dat hoe intensiever je de coach instelt, hoe meer notificaties je binnenkrijgt van de app.

In Control

In Control is volledig gratis te downloaden en gebruiken. Je komt alleen wat reclame tegen in het Advies-tabblad van de app. Hier stelt de webwinkel op basis van je verbruik een top 5 met telefoonabonnementen samen. Die kun je in theorie gebruiken als je een nieuw abonnement wil afsluiten. In Control benadrukt dat je inloggegevens alleen lokaal op je iPhone opgeslagen worden en niet op de servers terecht komen.

Meer controle in de toekomst?

Dit maakt van In Control een robuuste datamanager, die alle gegevens op een behapbare, overzichtelijke manier presenteert. Daar laat de ontwikkelaar het echter niet bij, want voor toekomstige updates wordt onder meer gewerkt aan een vakantiemodus en ondersteuning voor prepaid.

Download In Control in de App Store (gratis)

In Control

Belsimpel.nl

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Vragen over de app? Check de website van Belsimpel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu