iMovie ondersteunt (eindelijk) het scherm van de iPhone X
Rick van der Veer
iMovie

iMovie

Gratis

Onze score

8

Het heeft even geduurd, maar iMovie heeft ondersteuning voor het langere scherm van de iPhone X gekregen. Bovendien werkt de app nu een stuk soepeler dankzij Metal.

iPhone X-update voor iMovie

iMovie is één van de laatste apps van Apple zelf die nu geschikt is voor de iPhone X. Dankzij de update loopt de app over het hele scherm, zonder de zwarte balken langs de zijkant die je voor de update zag. Dat is handig, want meer schermruimte is prettig als je op een touchscreen werkt.

iphone X productiekosten

Met de update zijn alle veelgebruikte apps van Apple zelf eindelijk geschikt voor de iPhone X. Toch missen iPhone X-gebruikers nog altijd ondersteuning voor populaire apps. Zo werkt Googles Inbox-app nog altijd niet met het langere scherm. Ook apps zoals Nest, Adobe-apps en Buienradar kunnen nog altijd niet omgaan met het schermformaat van de X.

De laatste update voor iMovie voegt ook ondersteuning voor Metal toe, Apples api voor grafische prestaties. Met Metal kunnen apps sneller communiceren met grafische hardware, wat tot betere prestaties leidt. Het bewerken van video’s in 4K is dan ook geen enkel probleem op de iPhone X, met deze update.

Lees ook: de 10 beste tips voor je nieuwe iPhone X

iMovie-update downloaden

iMovie is via onderstaande link gratis te downloaden uit de App Store voor zowel je iPhone als iPad. Let wel op: iMovie is zo’n 700MB groot. We raden je dan ook aan een wifi-verbinding te gebruiken als je iMovie wil downloaden.

iMovie

Apple

8 (204 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.