iMovie-projecten starten en delen gaat nu stuk sneller
Rutger Otto
iMovie

iMovie

Gratis

De iOS-versie van iMovie is voorzien van een update. In versie 2.2.3 wordt het voornamelijk gemakkelijker om een project te starten en te delen.

iMovie-update voor iOS

iMovie is er niet alleen op de Mac, maar ook op iOS, zodat je on the go filmpjes kunt monteren. De app heeft een update gekregen, waarmee een paar nieuwe functies voor gebruikers zijn toegevoegd. Het zijn geen wereldschokkende verbeteringen, maar bieden wel iets meer mogelijkheden die het gebruik iets gemakkelijker maken.

Om te beginnen kunnen gebruikers nu sneller een project starten door meerdere foto’s en video’s te selecteren. Dat kan vanuit het ‘New Project’-menu. Eerder moesten deze foto’s en video’s nog één voor één worden toegevoegd, wat een beetje omslachtig was en wat bovendien langer duurde. Na de update zet iMovie jouw selectie direct in één tijdlijn van een nieuw project.

iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie
iMovie

Meer vernieuwingen in de app

Met de nieuwste versie van iMovie voor iOS is het ook mogelijk om video’s direct op Facebook en Vimeo te delen. Ook is ondersteuning toegevoegd voor ‘Shared iPad’. Dat is een functie van iOS 9.3 waarbij de iPad ingesteld kan worden om door meerdere mensen gebruikt te worden. Deze optie is in iMovie gezet omdat bijvoorbeeld studenten zo hun eigen projecten kunnen managen op een iPad van school.


Verder is de app voorzien van enkele kleine verbeteringen in stabiliteit en prestatie. In april van dit jaar was de laatste kleine verbetering voor iMovie. De laatste grote update voor de iOS-app was vorig jaar in september, toen iMovie 2.2 werd uitgebracht. Die voegde onder meer 3D Touch en ondersteuning voor 4K-video toe.

iMovie

Apple

8 (35 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.