Imoji: gebruik jezelf en je vrienden als emoji

27 juli 2014, 10:04
2 min leestijd
Imoji: gebruik jezelf en je vrienden als emoji

Vind je de bestaande emoticons in iMessage te karig? Dan kun je ook gewoon zelf plaatjes maken om naar anderen te sturen. Met Imoji knip je elk object of hoofd uit een foto om je vrienden te verrassen.

Lees verder na de advertentie.

Emoji maken op de iPhone

De kracht van Imoji zit hem in de simpelheid van de app. Het eerste wat je moet doen is aanmelden bij de app. Dat kan via e-mail of Facebook. Daarna kun je meteen beginnen met het maken van je eerste ‘kaart’. In Imoji kun je verschillende kaarten maken met meerdere kleuren, waar je jouw emoji in bewaart. Het handigste is om dat in dezelfde soort groepjes te doen, bijvoorbeeld een kaart met foto’s van jezelf of een kaart met filmfiguren. Rechtsonder in beeld zie je een cirkel. Als je daarop tikt, kun je de kleur naar gelieve aanpassen.

https://www.youtube.com/watch?v=YHazbUHRh_s

Via het gele hoofdje met de plus erop, maak je een nieuwe emoji. Je krijgt dan de functie om een afbeelding van het web te gebruiken, maar je kan ook zelf een foto nemen of een bestaand kiekje selecteren. Heb je dat gedaan, dan vergroot je het onderdeel wat je wil hebben tot het in het verschenen ovaal past. Met een soort gum kun je nu alles wat je niet in je emoji wil wegvegen.

Dat kun je met verschillende formaten gummen doen. De gum zweeft overigens een paar millimeter boven je vinger, zodat je een beter overzicht hebt van waar je zit te vegen. In de kleinste gum zit een vergrootglas, zodat je als pietje precies de meeste hoekjes kan meepikken voor de perfecte emoji. Toch luistert het ook niet heel nauw, want om elke creatie komt vanzelf een witte omlijning die oneffenheden wegsmokkelt en het een effect geeft van een sticker.

Imoji downloaden

Ben je klaar, dan kun je hem privé houden of publiekelijk delen voor andere Imoji-gebruikers. Vervolgens komt de emoji op je kaart te staan in een cirkel. Sleep hem naar het midden om te versturen naar iemand op iMessage. Geen zin om een eigen foto te gebruiken? Dan kun je ook uit het archief van Imoji putten.

Je kan Imoji gratis downloaden voor iOS 7 en nieuwer. Je hebt dan wel 10,7MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu