ijs dikte, app voor schaatsers

Redactie
3 januari 2010, 16:47
1 min leestijd
ijs dikte, app voor schaatsers

Het schaatsseizoen is met dit koude weer volop begonnen en er wordt op verschillende plaatsen in Nederland heerlijk geschaatst op natuurijs. Ook voor de schaatsers onder ons is er een applicatie in de app store te vinden, de slogan “there is an app for that” is kennelijk nog steeds van kracht. Met ijsdikte kan je berekenen hoe dik het natuurijs is en of het veilig is om te gaan schaatsen.

Voer 8 dagen in

Omdat het afhankelijk is van de temperatuur hoe dik het ijs is, moet je meerdere dagen invoeren in de applicatie. Om de ijsdikte te berekenen moet je de nachttemperatuur invoeren, er wordt echter niet bij vermeld of het de laagste of hoogste of gemiddelde temperatuur moet worden ingevoerd.
Wanneer je deze hebt ingevoerd kan je tappen op “Calculate” om de ijsdikte te zien, de ijsdikte wordt getoond in inches en in centimeters. Naast de ijsdikte wordt er bij vermeld of het veilig is om te schaatsen en hoeveel personen het ijs kan dragen.

Handig?

Of de applicatie handig is, valt te betwijfelen. De applicatie geeft slechts een indicatie en is natuurlijk niet 100% zeker, je kan beter aan een professioneel iemand navragen hoe dik het ijs is. Veel functies heeft de applicatie ook niet, wanneer je de formule weet kan het je 0,79 cent besparen.

Info
Naam: ijs dikte
Prijs: 0,79 EUR
iTunes: klik

Lees verder na de advertentie.

natuurijs
dik genoeg?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's