De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

IGTV: 5 vragen en antwoorden over Instagrams nieuwe video-app

Lars Paijmans
25 juni 2018, 11:22
3 min leestijd
IGTV: 5 vragen en antwoorden over Instagrams nieuwe video-app
IGTV: Instagram-video's

IGTV: Instagram-video's

Gratis

Reviewscore

7,5

IGTV is nu een week beschikbaar, maar hoe anders is de app nu echt van Instagram, en welke opties heb jij als gebruiker? In deze IGTV-FAQ geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Lees verder na de advertentie.

IGTV FAQ: 5 vragen en antwoorden

Vorige week schudde Instagram de online videowereld op met IGTV, een gloednieuwe app die is bedoeld voor video’s die nu vooral op YouTube verschijnen. De video’s zijn allemaal opgenomen in portretmodus, zodat ze het volledige scherm van je iPhone vullen.

1. Moet ik IGTV als losse app gebruiken?

Instagram heeft IGTV als afzonderlijke app uitgebracht, maar als je Instagram al gebruikt, hoef je deze niet per se te installeren. In Instagram is een knop voor IGTV toegevoegd waarmee je het volledige aanbod kunt bekijken. Een mooie manier om via de Instagram-app IGTV eens uit te proberen, voordat je weer een nieuwe app op je iPhone installeert. Ook betekent dit dat je IGTV kunt gebruiken als je geen Instagram-account hebt. In dat geval log je in via Facebook, de eigenaar van Instagram en IGTV.

IGTV

2. Waarom kan ik niet vanuit de IGTV-app iets opnemen?

Instagram maakt het dankzij een ingebouwde camera heel gemakkelijk om snel iets te fotograferen, bewerken en op je profiel te plaatsen. In IGTV is deze camera opvallend genoeg afwezig, en dat is geen toeval. Om te voorkomen dat gebruikers simpelweg de video’s die ze normaal gesproken als Story zouden plaatsen nu op IGTV zetten, is deze in-app camera geschrapt.

Je zult een video dus eerst moeten opnemen in een andere app, eventueel bewerken en daarna pas in IGTV uploaden. Dat moet (als het goed is) de kwaliteit van de filmpjes die op het nieuwe platform verschijnen vergroten.

IGTV FAQ

3. Wat is het verschil tussen IGTV en Instagram Stories?

Om de concurrentie met YouTube aan te gaan, richt IGTV zich op beter geproduceerde en langere video’s. Aan een Instagram Story zit een harde limiet van een paar seconden, maar een video op IGTV kan met maximaal 60 minuten een stuk langer duren. Ook is er op IGTV geen plaats voor foto’s; het draait hier puur om video’s.

Om een video in IGTV te plaatsen, moet je bovendien eerst een kanaal aanmaken. Iedereen die de app voor het eerst opstart is standaard enkel een kijker en draagt dus niets bij. Dat zal ervoor zorgen dat je veel minder video’s van je vrienden en familieleden in IGTV tegen zult komen, en meer van websites, bedrijven, merken en professionele videomakers.

4. Hoe kan ik de app afstemmen op mijn voorkeuren?

Als je inlogt met je Instagram-account, volg je automatisch alle mensen die je al op Instagram volgt en een account hebben aangemaakt. Om dit aanbod uit te breiden, kun je over het scherm naar boven vegen om een menu te openen. Hier kun je het aanbod voor jou bekijken, een overzicht van de video’s van de mensen die je volgt en een lijst met alle populaire filmpjes. Ben je op zoek naar een specifiek kanaal, dan kun je de zoekfunctie gebruiken door op het vergrootglas te tikken.

IGTV FAQ

5. Kan ik video’s opslaan en later verder kijken?

Omdat video’s op IGTV een stuk langer duren dan op Instagram, ga je ze vaak niet in een keer afkijken. Daarom heeft IGTV een handig ‘Doorgaan met kijken’-tabblad waarin alle video’s staan waarvan je het einde nog niet bereikt hebt. Je bereikt dit tabblad als volgt.

  1. Open IGTV;
  2. Veeg van beneden naar boven over het scherm;
  3. Tik op ‘Doorgaan met kijken’;
  4. Kies de video die je nog af wil zien.

IGTV is gratis te downloaden en gebruiken. De tijd zal leren wat de invloed van deze nieuwe dienst is op YouTube, en of meer mensen voortaan hun video’s op IGTV gaan plaatsen. Als iemand YouTube van de troon kan stoten als videoplatform, dan is het Instagram.

IGTV: Instagram-video's

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Bron afbeelding: Mobilesyrup
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen