De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Twitter-triggers IFTTT weer toegestaan

Roel van Hout
22 augustus 2013, 11:00
1 min leestijd
Twitter-triggers IFTTT weer toegestaan

Enige tijd geleden bracht internetdienst IFTTT een iPhone app uit. Daarbij ontbraken helaas de Twitter-triggers, maar deze zijn nu gelukkig weer toegestaan.

Lees verder na de advertentie.

Voor wie niet zo scherp meer heeft waar IFTTT voor bedoeld is: met de dienst kun je handmatige processen automatiseren volgens het principe ‘If This, Then That’. Daarbij zijn de ‘this’ en de ‘that’ naar hartelust aan te passen.

Bijvoorbeeld: als ik een screenshot met mijn iPhone neem (de ‘this’-trigger), wil ik dat het automatisch geüpload wordt naar Google Drive (de ‘that’). Dat bespaart je het handmatig hoeven uploaden van screenshots, en dus tijd.

twitter triggers

Twitter-triggers waren door Twitter verboden

Reuze handig, maar het druiste wel in tegen de voorwaarden van Twitter: dat bedrijf stond het niet toe dat haar content automatisch werd geüpload naar Cloud-opslagdiensten. Daarop verwijderde IFTTT alle triggers.

Maar die zijn nu in overleg met Twitter weer toegevoegd. De volgende Twitter-triggers zijn weer beschikbaar: een nieuwe tweet, een nieuwe tweet met een hashtag, een nieuwe link en een nieuwe favoriete tweet kunnen nu weer gebruikt worden om bepaalde processen te triggeren.

Dat het IFTTT voor de wind gaat zal ongetwijfeld hebben meegespeeld bij de beslissing van Twitter om de triggers weer toe te staan. IFTTT is gratis te downloaden in de App Store!

[app 660944635] [appimg 660944635]
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu