Chat-app Telegram voegt IFTTT-ondersteuning toe
Telegram Messenger

Telegram Messenger

Gratis

Onze score

8,5

Telegram heeft een nieuwe update voor iOS uitgebracht. Naast de toevoeging van een IFTTT-bot krijgen gebruikers de mogelijkheid om bepaalde chats te pinnen.

Gesprekken vastzetten

Telegram Messenger is toe aan versie 3.15 in de App Store. De belangrijkste vernieuwing is de komst van If This Then That (IFTTT), maar daarover later meer. Je kunt nu namelijk ook chats vastzetten in het ‘Chats’-overzicht. Dat is heel simpel.

Ga in de app naar ‘Chats’ en veeg over een gesprek naar keuze naar links. Er verschijnen drie opties: ‘Verwijder’, ‘Geluid aan/uit’ en ‘Vastzetten’. Tik je op het punaise-icoon, dan wordt de betreffende chat vastgezet boven in beeld. Zo vermijd je dat belangrijke chats weggedrukt worden in de app door andere gesprekken.

ifttt op telegram

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

IFTTT op Telegram

Vanaf nu is het ook mogelijk om je Telegram-account aan meer dan 360 diensten te koppelen via IFTTT. Dit werkt onder meer met sociale netwerken als Twitter en Facebook, maar ook met andere apps zoals Gmail, Spotify en Philips Hue. Om ervan gebruik te maken, open je een chat met de IFTTT-bot van Telegram.

“Telegram is de eerste berichten-app met volledige IFTTT-ondersteuning”, schrijft de chatdienst op zijn blog. “In tegenstelling tot de meeste diensten bieden we interactie die twee kanten op gaat. Je kunt services bedienen via Telegram of juist notificaties en content zoals foto’s en video’s ontvangen als services een actie uitvoeren.”

Een voorbeeld hiervan is dat je foto’s van Facebook waarin je bent getagd op Telegram kunt opslaan. Of dat je een Telegram-melding krijgt als iemand je mentiont op Twitter. Als je iemand wilt mailen, kan dat vanuit Telegram door een bericht te sturen via @IFTTT.

Telegram met IFTTT gebruiken

Wil je aan de slag met IFTTT op Telegram, dan heb je wel een account bij IFTTT nodig. Daarmee log je in en verbind je beide diensten aan elkaar. Vervolgens kun je allerlei scripts instellen om acties te automatiseren. Die acties stel je in via de website van IFTTT of met de IFTTT-app. Wil je alle beschikbare mogelijkheden bekijken, ga dan naar deze pagina.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

7,6 (880 reviews)
Gratis via App Store

IFTTT

IFTTT

9,2 (3102 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.