De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

IFTTT komt met drietal slimme automatiserings-apps

Gijs Ettes
19 februari 2015, 16:55
2 min leestijd
IFTTT komt met drietal slimme automatiserings-apps

Het team achter de slimme automatiserings-app IFTTT heeft een drietal nieuwe apps uitgebracht: Do Button, Do Camera en Do Note. De naam van de oorspronkelijke app is ingekort tot IF.

Lees verder na de advertentie.

ifttt-update Do Camera

IFTTT (IF This Than That) is al tijden populair bij iOS-bezitters die veelgebruikte acties op hun toestel willen automatiseren. Dankzij de app kun je bijvoorbeeld notificaties ontvangen voor als het morgen gaat regenen, krijg je waarschuwingen voor hoge hoge UV-waarden en kun je Philips Hue lampen automatisch in- of uitschakelen. Of stel in dat alle foto’s waarin jij hebt getagged, naar een specifieke folder in Dropbox worden gedownload.

De acties die je aan elkaar koppelt worden recepten genoemd en die vormen ook een belangrijk onderdeel van de nieuwe apps van IFTTT die sinds vandaag te downloaden zijn.

Do Button, Do Camera en Do Note

Do Button is een kleine app met een knop waaraan je IFTTT-recepten koppelt. De knop is handig voor bijvoorbeeld het uitschakelen van je Hue-lampen of Nest-thermostaat en je kunt er tot drie acties aan hangen. Do button is ook als widget in te stellen, zodat je ‘m snel kunt bereiken.

Do Camera is een foto-app die de functionaliteiten van IFTTT naar de camera van je iOS-toestel brengt. Je kunt de camera koppelen aan bijvoorbeeld Facebook, Dropbox of Evernote om bijvoorbeeld met een druk op de knop foto’s te uploaden naar een specifieke map in Facebook. Of stel het recept in dat foto’s van bonnetjes worden bewaard in je map met belangrijke documenten in Evernote.

De laatste app die IFTTT introduceert is Do Note, een notitie-app die eveneens de vele recepten van IFTTT ondersteunt. Je kunt bepaalde handelingen aan elkaar koppelen, zodat je bijvoorbeeld snel evenementen aanmaakt in je Google Agenda of notities deelt via sociale media. Net als de twee apps hierboven is Do Note gratis, advertentievrij en te gebruiken met iOS 7.0+.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu