IFFR-app: verlies nooit een wit doek uit het oog op het Rotterdamse filmfestival

Florence Peeters
23 januari 2019, 17:11
2 min leestijd
IFFR-app: verlies nooit een wit doek uit het oog op het Rotterdamse filmfestival
IFFR

IFFR

Gratis

Reviewscore

7,5

Het jaarlijkse Internationaal Film Festival Rotterdam is weer aan de gang, en staat voor anderhalve week lang een duizelingwekkend aantal films en documentaires om te checken. Met de IFFR-app weet jij precies wanneer je naar welk wit doek je moet kijken.

Lees verder na de advertentie.

IFFR-app biedt overzicht in filmaanbod

De spotlights van de internationale filmwereld zijn de komende tijd volledig op Rotterdam gericht: het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is weer begonnen. Tien dagen lang, van 23 januari tot en met 3 februari, worden er honderden films en documentaires van makers van over de hele wereld vertoont, op schermen en locaties verspreid over de stad.

Maar naast de grofweg 500 films, worden er ook allerlei kunsttentoonstellingen, evenementen, lezingen en workshops gehouden. Om bezoekers een overzicht te bieden en niet verdwaald te raken tussen alle witte doeken, is er de IFFR-app.

Vind de perfecte film voor jou

Bekijk hierin het programma en je persoonlijk samen te stellen festivalagenda en koop en bewaar tickets. Je kunt ook de handige IFFR Film Finder de perfecte film voor je laten selecteren, aan de hand van jouw voorkeuren. Door trailers te kijken en te (dis)liken, krijg je persoonlijke suggesties.

De app is tevens de plek voor als je wat meer verdieping over en rondom al het filmgeweld op het festival zoekt. De organisatie biedt allerlei interviews, podcasts, achtergrondverhalen en IFFR-tips in hun eigen blog in de applicatie. Dit is een fijne manier om meer te weten te komen over de makers achter bepaalde creaties, of inspiratie op te doen over welke films je graag wil zien de komende dagen.

Weet je niet waar je moet beginnen? In het ‘IFFR Specials’-menu licht de organisatie enkele films, workshops en evenementen uit die gedurende het festival volgens hen de moeite waard zijn. Een handig steuntje als je geen zin hebt om het hele programma door te spitten voor een leuke kino.

IFFR

Stichting International Film Festival Rotterdam

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen