Bereid je voor op het International Film Festival Rotterdam met deze app

Rutger Otto
16 januari 2015, 15:52
2 min leestijd
Bereid je voor op het International Film Festival Rotterdam met deze app

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) begint over een week. Vanavond gaat de kaartverkoop van start. Wil je niets van het festival missen en wil je bekijken welke films er draaien, check dan de IFFR-app.

Lees verder na de advertentie.

Filmfestival Rotterdam

De 44ste editie van het IFFR wordt aanstaande woensdag afgetrapt met de film War Book. Het festival duurt krap twee weken en er zijn enorm veel nieuwe films op te bewonderen in Rotterdam, soms met Q&A met de regisseur of acteurs.

De kaartverkoop begint vanavond voor het grote publiek. Wil je een film bezoeken en er zeker van zijn dat er nog plek is, dan doe je er goed aan om vandaag nog te bekijken welke titels er draaien. De app IFFR 2015 helpt je daarbij.

iffr 2015 k

IFFR 2015-app

De IFFR-app is een handige gids voor het festival. Bij het openen zie je zes vakjes om door de app te navigeren. Wil je door de films bladeren op alfabetische volgorde, dan zit je bij ‘Films & Events’ wel goed. Je kan dan op elke film tikken, waarna je meer informatie krijgt. Hier lees je onder meer een synopsis van de film, kun je screenshots en een trailer bekijken en check je wanneer en waar de vertoningen zijn tijdens het festival.

Check waar en wanneer jouw favoriete film draait

Vind je het handiger om alleen het programma te bekijken voor de dagen waarop jij beschikbaar bent, dan kies je voor ‘Dag tot dag’. De films worden weergegeven hoe jij dat wil: per dag, per locatie of op alfabetische volgorde. Het festival vindt plaats door heel Rotterdam, dus is het wel handig om te weten waar de locaties zijn, zodat je daar in je persoonlijke schema rekening mee kan houden. Onder het kopje ‘Festivallocaties’ staan ze allemaal op een rij, met een handig kaartje. Wel jammer is dat je geen routebeschrijving kan inschakelen.

IFFR 2015 downloaden

Natuurlijk werkt de app ook als hub voor jouw festival. Je kan inloggen en je kaartjes managen. Zo check je op ieder moment welke film er volgt in je schema en waar je dan moet zijn. De app is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 7 of nieuwer. Aan installatie ben je 3MB kwijt.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu