If This Then That app voor iPhone verschenen
Roel van Hout

De If This Then That app is eindelijk in de App Store verschenen. IFTTT is een dienst die allerlei simpele handelingen voor je automatiseert en sociale media aan elkaar kan koppelen.

Stel, je hebt een foto gemaakt, en je wilt deze backuppen op bijvoorbeeld Google Drive. Je moet deze dan handmatig uploaden, maar de If This Then That app kan dit ook automatisch voor je doen, waardoor je een soort van fotostream krijgt.

Dat is op zich nog niet zo bijzonder, maar IFTTT kan veel meer. Als je bijvoorbeeld wordt getagd op Facebook, kan IFTTT ervoor zorgen dat je een sms’je krijgt. Je kunt ook zorgen dat de foto’s die je op fotosite Flickr uploadt tegelijkertijd in je Dropbox terecht komen. Zoals we eerder al schreven in ons overzicht van teruglees apps kun je IFTTT ook gebruiken om artikelen terug te lezen.

De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos, omdat je bij zowel ‘this’ als ‘that’ kunt invullen wat je wil. De app werkt intuïtief en is overzichtelijk vormgegeven.

If This Then That app voor iPhone kent extra mogelijkheden

If This Then That appIFTTT was al een uitgebreide dienst in internetbrowsers, maar de overstap naar de iPhone brengt nog meer nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo kan je IFTTT toegang tot je contacten verlenen. Als je dan een nieuw contact aan je lijst toevoegt (de ‘this’), kun je IFTTT dat contact automatisch een welkomstbericht laten sturen (de ‘that’).

Op de techsite Mashable lieten ze hun gedachten alvast de vrije loop: als je weer-app een temperatuur van meer dan bijvoorbeeld 20 graden aangeeft, kun je IFTTT automatisch laten tweeten dat je zin hebt in een koud biertje.

De If This Then That app is volledig gratis, dus probeer het zeker uit!

IFTTT

IFTTT

8,0 (6 reviews)
Gratis via App Store
IFTTT
IFTTT
IFTTT
IFTTT
IFTTT
IFTTT

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.