iErase geweigerd uit de appstore!

Redactie
27 februari 2009, 20:23
1 min leestijd
iErase geweigerd uit de appstore!

Jonathan Zdziarski heeft een iPhone applicatie ontwikkeld, waarmee je alle vrije ruimte op je iPhone echt leeg kunt maken. Dit heeft hij meer dan twee maanden geleden naar Apple gestuurd, maar hij heeft, ook na enkele keren bellen, nog steeds geen reactie.

Lees verder na de advertentie.

Jonathan denkt dat dit een nieuwe tactiek is van Apple om dingen niet zomaar meer te weigeren, maar ze te negeren. Ook is het mogelijk dat Apple dit idee in een firmware update gaat verwerken.

Is vrije ruimte niet echt leeg dan?

Als je op je iPhone een bestand verwijdert, bijvoorbeeld een mail of een foto, dan blijft er meestal nog iets van de gegevens over. Dit wordt wel gewoon als lege ruimte beschouwd (en kun je dus ook gewoon opnieuw gebruiken), maar bij gevoelige informatie is het toch niet prettig dat het weer achterhaald kan worden! Jonathan heeft in iErase een methode gebruikt, die ook wordt gebruikt door Apple zelf in Disk Utility. Het programma maakt een enorm bestand, gevuld met nullen die de hele lege ruimte in beslag neemt, hiermee wordt alle achtergebleven informatie verwijderd en is de gevoelige informatie dus niet meer te achterhalen.

Voor meer informatie kun je deze pagina over iErase bekijken. Vinden jullie het ook onzin dat dit programma wordt geweigerd uit de AppStore?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's