iDonor: De digitale donorpas

Redactie
20 februari 2010, 20:07
2 min leestijd
iDonor: De digitale donorpas

Vrijdag heeft Jan van Kampen, één van de bloggers op iPhoned.nl, een bijzonder project online gezet. De nieuwe online dienst heet iDonor. iDonor is systeem waarmee je een digitale donorpas kan maken. Nadat je je geregistreerd hebt op de iDonor-website kan je je donorpas naar verschillende apparaten versturen. Op dit moment worden iPhones, iPods, laptops en een enkele spelcomputer ondersteund.

Donorpas 2.0

Velen zijn ervan overtuigd dat de portemonnee binnenkort niet meer bestaat. Met mobiele betaaldiensten, RFID-chips en mobiel internet kan ieder de portemonnee helemaal nabootsen op een moderne telefoon. Er was echter nog geen goed alternatief voor de traditionele donorpas, en dus werd het volgens Jan tijd om een digitale donorpas te lanceren.

Web-applicatie

Voor de iPhone heeft hij een web-applicatie gemaakt die zich precies zo gedraagt als een echte applicatie. Het voordeel hiervan is dat je niet meer na hoeft te denken als je de pas éénmaal op je telefoon hebt gezet. De applicatie wordt automatisch van een update voorzien als je de pas opnieuw opstart.

Lees verder na de advertentie.

Vanuit de web-applicatie kan iemand direct naar je contacten bellen of navigeren die je bij het registreren hebt opgegeven. Dit is vooral handig als je iets ergs overkomt, want op deze manier heb je je noodgegevens altijd bij de hand waardoor anderen kunnen zien wie ze moeten bellen.

Meer dan een schoolproject

iDonor is ontwikkeld als opdracht voor school. Het zogenaamde ‘profielwerkstuk’ is het aller laatste project van de middelbare school, en dus weegt het zwaar mee voor een diploma. Met iDonor wilde Jan iets maken dat na de beoordeling ervan niet in een boekenkast zou verdwijnen, en dus was een project als iDonor ideaal voor hem.

Het doel van iDonor

Als iedereen iDonor zou gebruiken is er een kans dat het tekort aan donoren in toekomst een beetje afneemt. De jongeren hebben tegenwoordig vaker hun telefoon met zich mee dan hun portemonnee, en dus heeft deze dienst zeker potentie.

Je kan gratis gebruik maken van iDonor nadat je je geregistreerd hebt op de website van de dienst.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's