iDeal-app laat je betalen met QR-codes

Rutger Otto
8 april 2016, 13:04
2 min leestijd
iDeal-app laat je betalen met QR-codes
iDEAL

iDEAL

Gratis

Reviewscore

7

De officiële iDeal-app staat in de App Store. Met de app kun je betalen door middel van een QR-code. Dat werkt net iets anders dan met de ING-app.

Lees verder na de advertentie.

Betalen met iDeal-app

iDeal heeft een app uitgebracht waarmee je snel en veilig betaalt via een speciale iDeal QR-code, herkenbaar aan het logo in het midden. Iedereen met een Nederlandse betaalrekening kan gebruikmaken van deze betaalmanier. De gebruiker dient de code te scannen, waarna het bedrag wordt ingevuld. Daarna stuurt de app je door naar de app van je bank om de betaling af te ronden.

Tijdens de Hartweek van de Hartstichting wordt de app voor het eerst gebruikt. Komt een collectant aan de deur, dan kun je een QR-code scannen. Daarna ga je naar een donatiepagina van de Hartstichting, waar je een bedrag kunt invoeren dat je wil storten. Daarna selecteer je een bank en betaal je zoals je gewend bent.

ideal-app

Snel afrekenen

Je rekent dus niet binnen de app zelf af en daarmee is het anders dan de geüpdatete versie van de ING-app, die donderdag betalen via QR toevoegde. Een ander verschil is dat iDeal met alle Nederlandse banken werkt. iDeal stuurt je slechts op een gemakkelijke manier door naar je bank waar je direct betaalt. De app is dan ook niet erg uitgebreid, er is alleen een camera waarmee je QR-codes kunt scannen met een zaklamp-functie om bij te schijnen in het donker.

De QR-codes kunnen gemaakt worden door zakelijke gebruikers met een iDeal-contract. Zo zou je ook gemakkelijk moeten kunnen afrekenen met bijvoorbeeld de thuiskapper. De app herkent alleen codes met een iDeal-logo in de afbeelding.

iDeal downloaden

De iDeal-app is vanaf nu gratis te downloaden in de App Store. Om hem te kunnen installeren is 8,3MB aan vrije opslagruimte nodig. De iPhone moet minimaal op iOS 8 draaien.

iDEAL

Currence iDEAL BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

iDEAL
iDEAL
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu