Idagio is Spotify voor klassieke muziek

Michel van 't Klaphek
6 januari 2019, 13:11
1 min leestijd
Idagio is Spotify voor klassieke muziek
IDAGIO Stream Classical Music

IDAGIO Stream Classical Music

Gratis

Reviewscore

7,5

Liefhebber van Beethoven of Mozart en klinkt het aanbod van Apple Music en Spotify jou niet als muziek in de oren? Probeer dan eens Idagio. Deze streamingsdienst focust zich enkel en alleen op klassieke muziek.

Lees verder na de advertentie.

Idagio: Spotify voor klassieke muziek

De meeste mensen hebben genoeg aan Spotify, maar voor liefhebbers van klassieke muziek is het aanbod wat karig. Hier speelt de streamingdienst Idagio op in. De Spotify-concurrent focust zich op een exclusief aanbod aan klassieke muziek.

De app werkt ongeveer hetzelfde als Apple Music, maar er zijn verschillen. Ten eerste wordt muziek niet in de klassieke indeling van liedje, artiest of album gesorteerd, maar per componist, ensemble, solist of componist.

Als je dus naar een bepaald werk zoekt krijg je verschillende uitvoeringen terug om onderling te vergelijken, net zoals je in Spotify (bij sommige liedjes) zowel de studioversie als live-opname kunt luisteren. Al deze werken kun je natuurlijk aan zelfgemaakte playlists toevoegen.

Afspeellijsten door de experts

Ook is het ontwerp van Idagio heel anders dan die van Apple Music of Spotify. De interface is rustig en minimalistisch.  Daarnaast worden de afspeellijsten samengesteld door experts en heeft Idagio exclusieve stukken in de collectie die nergens anders te beluisteren zijn. Deze audio wordt afgespeeld in cd-kwaliteit.

Om data te besparen is het mogelijk topwerken van onder meer Mozart en Beethoven te downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren. Een leuke toevoeging is dat er meerdere afspeellijsten voor verschillende gemoedstoestanden zijn zoals ‘Powerful’, ‘Relaxed’ of ‘Happy’.

Tot slot is het mogelijk om via Idagio via AirPlay naar alle speakers in je huis te streamen. Ook Sonos ondersteunt de streamingdienst voor klassieke muziek. Idagio kost 9,99 euro per maand, maar je kunt de app 14 dagen gratis uitproberen. Je kunt het abonnement op ieder moment stopzetten.

IDAGIO Stream Classical Music

idagio GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu