De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iD Generator afgekeurd

Redactie
4 september 2009, 19:19
1 min leestijd
iD Generator afgekeurd

De applicatie iD Generator is gisteren afgekeurd door Apple. De afkeuring is heeft niet te maken met de inhoud van de applicatie of met verboden functies, maar met de keywords die de ontwikkelaar moest invoeren. Bij de applicatie had hij namelijk de woorden Heineken en Superman gezet.

De trefwoorden moeten het zoeken in de App Store verbeteren. Als ontwikkelaars trefwoorden invoeren die niet met hun applicatie te maken hebben, krijgt men verkeerde resultaten bij een zoekopdracht. Het is dus goed dat Apple de keywords controleert, want op deze manier kunnen wij optimaal gebruik maken van de zoekfunctie.

Lees verder na de advertentie.

Nou heeft Apple bij de applicatie iD Generator een fout gemaakt. Met de applicatie iD Generator kan een een fake-iD maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nep FBI-pasje of een nep rijbewijs. De twee nieuwste iD’s die je kan maken hebben te maken met Superman en Heineken , dus de trefwoorden zijn juist goed gekozen.

De ontwikkelaar heeft ervoor gekozen om de trefwoorden toch maar te verwijderen omdat een discussie met Apple te lang zou duren naar zijn mening. Hij heeft de update opnieuw ingediend bij Apple.

iD Generator is voor 79 cent te downloaden uit de App Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu