De iCloud Drive-app zit verstopt in de iOS 9-beta: zo vind je hem

Rutger Otto
10 juni 2015, 13:25
2 min leestijd
De iCloud Drive-app zit verstopt in de iOS 9-beta: zo vind je hem

Nadat er een iCloud Drive-app werd getoond tijdens de WWDC 2015-keynote, vroegen we ons af waar de app in de iOS 9 bèta gebleven was. Hij zit verstopt, maar is wel degelijk aanwezig. Zo vind je hem.

Lees verder na de advertentie.

iCloud Drive-app

Eén van de nieuwe diensten in iOS 9 is iCloud Drive. iCloud is natuurlijk niet nieuw en via de website van iCloud kun je al van Drive gebruikmaken. Deze dienst zorgt ervoor dat al je data in de servers van Apple wordt opgeslagen – geheel beveiligd – zodat je toegang tot al je bestanden hebt vanaf elk apparaat.

De dienst had echter geen eigen app in iOS 8, maar dat verandert in iOS 9. Hopelijk komt iCloud Drive bij de publieke versie beter in beeld, momenteel moet je in een omweg handelen om de app zichtbaar te krijgen. Als je iOS 9 hebt, kun je onderstaand stappenplan volgen om van de app gebruik te maken.

Zo toon je de app

Het is niet lastig, dit is het enige wat je moet doen:

  1. Ga naar ‘Instellingen’;
  2. Open ‘iCloud’;
  3. Tik op ‘iCloud Drive’;
  4. Zet het schuifje achter ‘Op beginscherm’ op groen.

Schakel je nu terug naar het homescreen, dan vind je de iCloud Drive-app. Je kunt ‘m dus niet verwijderen, maar via het stappenplan (andersom) wel uitzetten zodat hij van je beginscherm af is.

icloud drive-app

iCloud Drive en iOS 9 installeren

De iCloud Drive-app werd tijdens de WWDC-presentatie getoond, maar veel werd er niet duidelijk. De app oogt zoals je wellicht gewend bent van de webversie, waarbij al je bestanden netjes in lichtblauwe mappen worden weergegeven. Dankzij de handige zoekfunctie kun je bladeren door al je data, zelfs als je veel bestanden hebt opgeslagen in de cloud. De mappen kun je weergeven op datum, naam of trefwoorden. Je kiest zelf voor een lijst of mappen-weergave.

Om iOS 9 te installeren hoef je geen ontwikkelaar te zijn, wel moet je in elk geval lid zijn van Apple’s iOS Developer programma, wat je 99 dollar per jaar kost. Ook is het installeren van iOS 9 volledig op eigen risico, want beta-versies zitten vaal vol met bugs, waardoor je iPhone hard kan crashen. Wil je meer weten over het installeren van iOS 9, lees dan dit artikel.

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu