Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Haal een nat pak op je iPhone met de Ice Bucket Challenge game

Rutger Otto
28 augustus 2014, 15:19
2 min leestijd
Haal een nat pak op je iPhone met de Ice Bucket Challenge game

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de Ice Bucket Challenge is er nu een spelletje op iOS, waarbij je vallend ijs net zo lang moet ontwijken tot het op je hoofd komt.

Lees verder na de advertentie.

De ALS Ice Bucket Challenge is al wekenlang een grote hit op social media. Dit maal begon de hype niet bij mensen die iets raars deden in ruil voor een kratje bier, maar in ruil voor aandacht voor de neurologische ziekte ALS. En een donatie natuurlijk.

Nat pak halen op je iPhone

ice bucket challenge k

Nu mensen al een beetje moe beginnen te raken van de Ice Bucket Challenge (op zich een goede zaak, want dan is de aandacht voor ALS bij iedereen aangekomen), staat er een spelletje in de App Store waarmee je een nat pak kunt halen. Virtueel dan.

De app heet simpelweg Ice Bucket Challenge en je bestuurt een mannetje met een emmer op zijn hoofd. Uit te lucht komen plasjes met ijs gevallen, die jij moet zien te ontwijken. Dat doe je door op de plek op het scherm te tikken waar het poppetje heen moet. Dat is in het begin heel gemakkelijk, maar al snel komen de plasjes water sneller en dichter op elkaar uit de lucht. Nadat je drie keer water hebt gevangen, is de emmer vol en gooit het mannetje het ijswater bibberend over zichzelf heen.

Het doel is om de hoogste score te behalen (elke keer als je een plasje mist, scoor je een punt). Het lijkt alsof de app mee wil liften op het succes van de Ice Bucket Challenge, maar we geloven dat de makers het vanuit een goed hart doen. In het ‘game over’-scherm vind je namelijk een knop waarmee je direct aan het de ALS Foundation kunt doneren. Ook kun je vrienden vanuit de app nomineren op Twitter en Facebook.

Download Ice Bucket Challenge

De Ice Bucket Challenge app kun je gratis downloaden voor iOS 5 of nieuwer. Voor installatie is 7,7MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu