iCE Amsterdam: Chainr

Redactie
7 maart 2011, 14:20
2 min leestijd
iCE Amsterdam: Chainr

iCE Amsterdam is op dit moment in volle gang. Tijdens deze tweedaagse conferentie worden er keynotes en workshops gehouden met uiteenlopende onderwerpen. Vanochtend kwamen er bijvoorbeeld drie jonge, Nederlandse ontwikkelaars aan het woord. Één daarvan lichte zijn applicatie ‘Chainr’ toe.

Ketting met gegevens

Met mobiele apparaten is het makkelijk om gegevens vast te leggen. Het is echter niet mogelijk om gemakkelijk verschillende soorten gegevens in een bepaalde volgorde op te slaan. De applicatie Chainr probeert dit gemis op te vullen. Met deze app kan je namelijk gemakkelijk een ketting van gegevens aan te maken. Aan deze ketting kan je teksten, foto’s, video’s, locatiegegevens en geluidfragmenten toevoegen via de applicatie.

Nadat je een ketting hebt opgebouwd, kan je deze in chronologische volgorde terugspelen via een slideshow. Er is ook een mogelijkheid om een ‘Chain’ te delen via Wifi en Bluetooth.

Lees verder na de advertentie.

Toepassingen

De ontwikkelaars hebben geen specifieke toepassing voorgeschreven voor het gebruik van hun applicatie. Gebruikers moeten hun fantasie gebruiken. Wel gaf de ontwikkelaar tijdens zijn keynote een paar voorbeelden van toepassingen in de realiteit. Het is met Chainr bijvoorbeeld mogelijk om vast te leggen hoe je een kastje uit elkaar haalt. Vervolgens kan je deze ketting van foto’s en teksten meeleveren aan iemand die je kastje via marktplaats koopt. Deze persoon kan de ketting in omgekeerde volgorde terugspelen, zodat hij precies weet hoe het kastje weer gemonteerd moet worden.

Bovenstaand voorbeeld is een voorbeeld van een korte ‘Chain’. Je kan natuurlijk ook een reis vastleggen in een ketting van gegevens. Als je locatiegegevens toevoegt, kan je de ketting die je gemaakt hebt delen met andere reizigers. Binnenkort zal er een cloud-dienst aan Chainr gekoppeld worden, waardoor dit mogelijk gaat worden.

Chainr is al beschikbaar voor de iPhone. De applicatie is zelfs gratis beschikbaar via de App Store. Een Android-versie volgt binnenkort.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's