Met iBooks Storytime vertelt je Apple TV een verhaaltje voor het slapengaan

Rick van der Veer
11 november 2016, 15:06
1 min leestijd
Met iBooks Storytime vertelt je Apple TV een verhaaltje voor het slapengaan

Apple heeft een nieuwe app voor kinderen uitgebracht voor de Apple TV. Met iBooks StoryTime kun je op een interactieve manier meelezen met allerlei kinderboeken. Vooralsnog is de app alleen via een Amerikaanse Apple Store-account te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iBooks StoryTime

iBooks StoryTime is een app voor Apple TV die een selectie kinderboeken uit de iBooks Store kan voorlezen aan kinderen. Dit gebeurt door middel van geluidseffecten, ondertitels op het scherm en het aannemen van verschillende stemmen voor de karakters uit een verhaal. Op deze manier kunnen kinderen gemakkelijker en leuker hun leesvaardigheid verbeteren.

iBooks StoryTime

De app is op verschillende manieren aan te sturen. Je kunt de app automatisch voor laten lezen, waarbij je automatisch naar de volgende pagina gaat. Met de Siri Remote kun je dit ook handmatig doen zodat je zelf het tempo kunt bepalen.

De boeken die je nodig hebt voor de app zijn rechtstreeks via je Apple TV te koop. Deze titels zijn speciale ‘Read Along’-boeken, die ook via je iPhone of iPad te vinden en te gebruiken zijn. Voor nu is er nog maar een kleine selectie beschikbaar, maar deze collectie zal verder worden uitgebreid in de toekomst. Als je al titels in je bibliotheek had die met de app werken zijn deze ook direct in StoryTime beschikbaar.

iBooks Storytime richt zich duidelijk op een jonger publiek, zodat kleine kinderen ongestoord een verhaal kunnen volgen dat zich op het tv-scherm afspeelt. Ook zijn er speciale categorieën aangemaakt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke boeken bijvoorbeeld geschikt zijn voor kinderen van drie jaar en jonger.

iBooks StoryTime downloaden

De app is officieel nog niet in Nederland te downloaden, maar zal in de toekomst naar verwachting ook in Nederland gratis beschikbaar komen.

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu