Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

iBooks krijgt flinke update

Redactie
7 december 2011, 12:20
1 min leestijd

De populaire e-book reader van Apple die werkt op de iPhone, iPod touch en de iPad is vannacht geüpdatet. Er zijn onderanderen nieuwe lettertypes en covers toegevoegd. De meest vernieuwende functie is de ‘nachtmodus.’

Lees verder na de advertentie.

Boeken lezen op je i-Apparaat kan al langere tijd. De functie iBooks word dan ook veel gebruikt, er worden dagelijks duizenden boeken gedownload.

Het succes van iBooks, Apple’s officiele e-read applicatie, zit hem in de functies waardoor de gebruiker niet meer het idee heeft dat hij/zij van een scherm af leest. Na de update zit de app nog beter in elkaar.

Nachtmodus

De meest opvallende nieuwe functie na de update is de ‘nachtmodus.’ Hierdoor word het mogelijk gemaakt om betere omstandigheden te creëren voor je ogen bij het lezen van een boek s’avonds.

De achtergrond van ‘het boek’ veranderd van wit naar zwart. De letters worden in deze functie lichter gemaakt. Wanneer je ogen moe zijn of je in bed ligt zorgt deze functie ervoor dat je vele malen comfortabeler leest.

Covers en lettertypes

Er zijn in de applicatie zeven nieuwe lettertypes toegevoegd: Athelas, Charter, Georgia, Iowan, Palatino, Seravek en Times New Roman. Het is nog steeds mogelijk om alle lettertypes qua formaat te wijzigen.

Boeken met een ‘standaard cover’ krijgen nu een een rode cover.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store
Categorie: Boeken

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's