Placeholder

De populaire e-book reader van Apple die werkt op de iPhone, iPod touch en de iPad is vannacht geüpdatet. Er zijn onderanderen nieuwe lettertypes en covers toegevoegd. De meest vernieuwende functie is de ‘nachtmodus.’

Boeken lezen op je i-Apparaat kan al langere tijd. De functie iBooks word dan ook veel gebruikt, er worden dagelijks duizenden boeken gedownload.

Het succes van iBooks, Apple’s officiele e-read applicatie, zit hem in de functies waardoor de gebruiker niet meer het idee heeft dat hij/zij van een scherm af leest. Na de update zit de app nog beter in elkaar.

Nachtmodus

De meest opvallende nieuwe functie na de update is de ‘nachtmodus.’ Hierdoor word het mogelijk gemaakt om betere omstandigheden te creëren voor je ogen bij het lezen van een boek s’avonds.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De achtergrond van ‘het boek’ veranderd van wit naar zwart. De letters worden in deze functie lichter gemaakt. Wanneer je ogen moe zijn of je in bed ligt zorgt deze functie ervoor dat je vele malen comfortabeler leest.

Covers en lettertypes

Er zijn in de applicatie zeven nieuwe lettertypes toegevoegd: Athelas, Charter, Georgia, Iowan, Palatino, Seravek en Times New Roman. Het is nog steeds mogelijk om alle lettertypes qua formaat te wijzigen.

Boeken met een ‘standaard cover’ krijgen nu een een rode cover.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.