Wees een held in snelle roguelike I Wanna Be A Hero
Erwin Vogelaar

In I Wanna Be A Hero stap je in de schoenen van een jonge held met een octopus op zijn hoofd en een tak in zijn hand. Haal je de top van de toren?

I Wanna Be A Hero

Roguelikes zijn games waarin willekeur en vaardigheid voorop staan. Aan de ene kant zullen de levels waarin je belandt en de wapens die je krijgt nooit hetzelfde zijn. Je kunt daardoor niet trainen in de specifieke levels, maar wel in het reageren op situaties. Je leert vijanden kennen en op ze anticiperen. Elke keer spelen kom je dan een stukje verder tot de eindbaas. In I Wanna Be A Hero ben je een jochie met een stok en de eindbaas zit helemaal bovenaan in de toren.

De game doet erg denken aan de pc-game Crypt of the NecroDancer, door de gekozen stijl en de manier waarop de levels zijn opgebouwd in blokjes. Terwijl je in die game specifiek moet bewegen op een beat, is dat met I Wanna Be A Hero niet het geval. Je zet wel losse stapjes over de blokkerige ondergrond. Zet je een stapje richting een vijand naast je, dan deel je een klap uit. Door niet dood te gaan kom je steeds verder en ga je ook in level omhoog. Bij elk level kun je kiezen uit drie willekeurige skills die je verder helpen.

Wat I Wanna Be A Hero vooral goed doet zijn de vijanden. Elke vijand heeft een eigen patroon en manier van benaderen. Er naar toe rennen en gaan hakken is zelden een goed idee, want dan krijg je al snel een klap terug en loopt je levensmeter leeg. Als je de top wil bereiken zul je elk gevecht aan moeten gaan zonder zelf schade op te doen en dat betekent de vijand bestuderen, dood te gaan en opnieuw te proberen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De game bestuur je door de rechterkant de pijltjesknoppen op het scherm in te drukken. Aanvankelijk is dat alles wat je nodig hebt. Zodra je skills krijgt, kun je die linksonder in het scherm indrukken mocht je deze willen gebruiken. De leuke stijl, prima besturing, aanstekelijke soundtrack en de variatie in vijanden maakt dit zo’n game die je telkens opnieuw wil proberen. Ook al speelt het wel erg leentjebuur.

I Wanna Be A Hero downloaden

I Wanna Be A Hero downloaden kan via onderstaande link op de App Store De game kost 2,99 euro, maar dan krijg je wel de complete game zonder in-app-aankopen. Je hebt minimaal iOS 6.0 nodig om de game te kunnen draaien en tevens 86,2MB vrije ruimte.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.