Neem Hyperlapse op in 1080p en 3 andere geheime instellingen

Rutger Otto
12 oktober 2014, 11:55
2 min leestijd
Neem Hyperlapse op in 1080p en 3 andere geheime instellingen

Een YouTuber heeft geheime instellingen ontdekt in de Hyperlapse app. Daarmee kun je onder meer jouw versnelde filmpjes in 1080p opnemen. Lees snel verder hoe je bij de geheime instellingen komt.

Lees verder na de advertentie.

Hyperlapse is de eerste eigen app van Instagram na hun fotodienst. Met de app kun je prachtige timelapse video’s maken. Je maakt een video-opname, die vervolgens versneld wordt afgespeeld. Ook gaaf is dat Hyperlapse mogelijke bewegingen van je hand zelf gladstrijkt. Zo krijg je dus snel een filmisch effect.

Geheime Hyperlapse instellingen

De Duitse YouTuber ‘hoschdebacha’ heeft binnen de app geheime instellingen ontdekt, die waarschijnlijk door de ontwikkelaars wordt gebruikt om nieuwe functies te testen en ze te tweaken. De manier om deze instellingen te openen is simpel: je tikt vier keer met vier vingers op het scherm binnen de app. Er opent nu een menu met een rits aan mogelijkheden. Lukt het niet in één keer, blijf dan gewoon met vier vingers op het scherm tikken tot het menu wel opent.

Hyperlapse in 1080p

De video’s in Hyperlapse worden standaard in een resolutie van 720p opgenomen, maar met de geheime Hyperlapse instellingen kun je dat veranderen in 1080p. Dat kost je waarschijnlijk wel meer ruimte en volgens de app heeft het ook effect op de Hyperlapse preview.

Framerate

Hyperlapse neemt filmpjes op met een framerate van 30 frames per seconde. Met de Hyperlapse instellingen kun je dat veranderen naar 24 fps. Mogelijk werkt dat iets meer ruimtebesparend, omdat je zes beeldjes per seconde minder schiet. Die mis je niet als je langer opneemt.

Video opslaan

De instelling ‘Background Save + Library’ zorgt ervoor dat je video’s automatisch opgeslagen worden in je filmrol. Deze is dan nog niet gestabiliseerd.

Hyperlapse EXTREME

Wil je Hyperlapse een tandje opvoeren, probeer dan Hyperlapse EXTREME. Hiermee krijg je meer snelheidsmogelijkheden. Nogmaal gesproken kun je je video op normale snelheid laten afspelen, maar ook 2, 4, 6, 8, 10 of 12 keer zo snel. Met EXTREME komen daar de snelheden 24x en 40x bij. Extreem.

→ Check ook onze 6 tips voor Hyperlapse.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu