De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Hyper Square: als een razende vierkantjes slepen in de App van de Week

Rutger Otto
29 mei 2015, 15:04
2 min leestijd
Hyper Square: als een razende vierkantjes slepen in de App van de Week

Apple kiest deze week Hyper Square als gratis App van de Week. Alleen geschikt voor mensen met heel snelle reflexen.

Lees verder na de advertentie.

Hyper Square is echt hyper

Hyper Square draait om snelheid en een heel klein beetje om puzzelen. Het is de bedoeling dat je vierkanten in hokjes veegt van dezelfde grootte. Doe dat zo snel mogelijk, want ondertussen komt er een grote, rode lijn over het beeldscherm omlaag en als die de onderkant raakt, ben je af.

Het begint vrij gemakkelijk. Je veegt wat vierkanten in hokjes en voor je het weet ben je in level twee. In elk level wordt echter iets nieuws geïntroduceerd. Zo kom je vierkanten tegen die je moet vergroten door met twee vingers te pinchen of moeten ze eerst gedraaid worden voordat je ze weg kunt spelen.

https://www.youtube.com/watch?v=zRBFUeDPQ2g

Snelheid en reflexen

De tijdsdruk maakt dat je nooit op je gemak zit te spelen. Al snel probeer je vierkanten over het scherm te laten schieten, omdat je daarmee fracties van seconden wint. Als je goede reflexen hebt, kom je een heel eind. Op een gegeven moment gaat het zo snel, dat je in verwarring raakt bij al die verschillende handelingen die je moet toepassen.

Zolang het bij slepen en zoomen blijft, is Hyper Square goed te besturen en te begrijpen. De game introduceert echter ook draaibewegingen die wat minder uit de verf komen. Niet altijd wordt jouw beweging daarbij goed geregistreerd. Da’s cruciaal bij een spelletje dat zo op snelheid leunt. Een klein foutje kan je highscore al verpesten.

Hyper Square draait om hoge scores en bij elk level krijg je te zien hoe jouw score zich verhoudt ten opzichte van andere spelers. Ook kun je het opnemen tegen de highscores van vrienden door in te loggen met Facebook.

Download Hyper Square

Hyper Square is de komende week gratis te downloaden in de App Store. Normaal kost hij 1,99 euro. Voor installatie is iOS 4 of nieuwer nodig en 58MB aan vrije opslagruimte.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu