Hyper Light Drifter review: stijlvolle game biedt flinke uitdaging

Erwin Vogelaar
30 juli 2019, 16:48
3 min leestijd
Hyper Light Drifter review: stijlvolle game biedt flinke uitdaging
Hyper Light Drifter

Hyper Light Drifter

€ 4,99

Reviewscore

8,5

Hyper Light Drifter valt direct op door zijn prachtige stijl. Zet enkele stappen in deze game, en je merkt snel dat er meer achter deze wereld schuilt dan mooie plaatjes. Lees nu onze Hyper Light Drifter review.

Lees verder na de advertentie.

Hyper Light Drifter review

Bij stijlvolle games voor iOS, denk je waarschijnlijk al snel aan het prachtige Sword & Sworcery. Sindsdien zijn er natuurlijk talloze andere mooie smartphonegames uitgekomen, maar met het nieuwe Hyper Light Drifter hebben we er pas weer eentje waarbij werkelijk elke frame om in te lijsten is.

In de game bestuur jij een Drifter: iemand die in een vreemd land zoekt naar oude kennis. Deze krijger is erg ziek en laat regelmatig een plas bloed achter. Het is jouw taak om genezing te vinden.

Dat valt niet mee. Als de ziekte je niet doodt, dan zijn het wel de talloze vijanden en gevaarlijke kerkers. Alles in deze wereld doet zijn best om jou het leven zuur te maken. Let je even niet op, dan word je zo tegen een muur geplet door een gigantische steen, of raast een monsterlijke vogel vanuit de lucht naar beneden.

Special Edition

Gelukkig heb je verschillende tools om daar mee om te gaan. Je start de game direct met een zwaard, maar al snel krijg je er ook een pistool bij. Later vind je nieuwe wapens en upgrades voor je personage. Daarnaast is de dash belangrijk, waarmee je snel een sprong opzij doet.

Hyper Light Drifter is eerder voor verschillende spelcomputers uitgekomen. Op iOS is nu de Special Edition te spelen, gebaseerd op de nieuwe Nintendo Switch-versie. Dat betekent dat de game is opgepoetst en soepeler draait dan de originele versie voor spelcomputers, maar er zijn ook extra wapens en vijanden.

Virtuele knoppen

Het grootste nadeel van de nieuwe iOS-versie is de besturing. De game is moeilijk en je moet in de gevechten razendsnel reageren op de vijanden.

De knoppen om te dashen, slaan en schieten zijn vlak naast elkaar op het scherm geplaatst. In de heetst van de strijd tik je daarom makkelijk mis. De game werkt gelukkig prima met MFi-controllers. Dat is dus een goede optie als de virtuele knoppen je niet liggen.

hyper light drifter review

Speel je zonder controller en op het relatief kleine scherm van een iPhone? Dan raden we aan om de makkelijkere moeilijkheidsgraad te kiezen. Gevechten kunnen zeer chaotisch zijn, waarbij je heel precies moet reageren om er levend uit te komen. Dat betekent op het juiste moment ontwijken en aanvallen, terwijl elk type vijand weer een heel ander aanvalspatroon heeft.

De moeite meer dan waard

Als je zin hebt in een flink, uitdagend avontuur, dan ben je bij Hyper Light Drifter aan het juiste adres. Niet alleen krijg je een pittige uitdaging, maar ook een game die een genot is om naar te kijken en te luisteren. Bevalt het? Dan heb je zo tien uur aan speelplezier voor de boeg.

Hyper Light Drifter downloaden

Hyper Light Drifter is via onderstaande knop in de App Store te downloaden en kost 5,49 euro.

Hyper Light Drifter

Abylight S.L.

€ 4,99 via App Store

Meer games

Wil je nog meer mooie games spelen? Elke maand kiezen we nieuwe games in de App Store uit. Check bijvoorbeeld de vijf beste games van juni 2019. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om elke maand vijf nieuwe gametips te ontvangen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen