Hype: livestream-app van Vine-bedenkers zet in op gifs en gebruikersgemak

3 november 2016, 12:17
1 min leestijd
Hype: livestream-app van Vine-bedenkers zet in op gifs en gebruikersgemak
Hype - Interactive Live Video

Hype - Interactive Live Video

Gratis

Reviewscore

7

Twitters video-app Vine verdwijnt binnenkort, maar de originele bedenkers hebben alweer een nieuw concept bedacht. Hype is de nieuwste livestream-app, maar weet hij zich te onderscheiden van de talloze soortgelijke iOS-apps die al lang bestaan?

Lees verder na de advertentie.

Hype is de nieuwste livestream-app

Vorige week maakte Twitter bekend dat Vine zou verdwijnen, een videodienst die zich onderscheidde door alleen korte filmpjes aan te bieden. Voor Hype hebben de makers dit videoconcept verder uitgebouwd en daarnaast goed gekeken naar Periscope.

Dit levert een livestream-app op die vooral heel gemakkelijk in gebruik is, maar tegelijkertijd genoeg toeters en bellen heeft om de gebruikerservaring voor zowel de streamer als de kijker uniek te maken.

Zo kun je tijdens de livestream je video verrijken met gifs, emoji, tekst en achtergronden. Ook kun je het formaat van je video aanpassen, zodat je meer of minder ruimte kunt maken voor andere dingen zoals gifs. Daarnaast kunnen kijkers niet alleen reageren maar ook meedoen aan polls en vragen van de streamer beantwoorden. Het zal voor Hype echter lastig worden om op te boksen tegen Periscope. Die livestream-app is inmiddels zo geïntegreerd in Twitter en Facebook, dat mensen bewust moeten overstappen voor de extra functies die Hype te bieden heeft.

Rommelig en schreeuwerig uiterlijk

Bovendien zal het schreeuwerige uiterlijk van Hype lang niet iedereen aanspreken. De app richt zich hiermee duidelijk op de Snapchat-gebruikers, maar komt hierdoor wel wat rommelig over. Zo kun je helemaal zelf weten hoe je de afbeeldingen en gifs in je stream zet, maar dit ziet er al snel wat rommelig uit. Leuk voor een snelle livestream voor je vrienden, maar minder professioneel dan Periscope dus.

Hype - Interactive Live Video

Intermedia Labs

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu