Met deze app schiet je betere foto’s met je iPhone of iPad

Gijs Ettes
30 januari 2015, 12:15
2 min leestijd
Met deze app schiet je betere foto’s met je iPhone of iPad

De App Store stroomt bijna over van de foto-apps, maar eens in de zoveel tijd komt er eentje langs die écht de moeite waard is. Met Hydra til je fotografie met je iPhone of iPad naar een hoger plan.

Lees verder na de advertentie.

Beter fotograferen met Hydra

Wie serieus is over fotografie met zijn iPhone (of zelfs iPad) doet er goed aan om Hydra eens uit te proberen. De foto-app schiet hogere kwaliteit foto’s door maximaal 60 kiekjes met elkaar te bundelen tot één scherpe en perfect belichte hdr-foto. Het resultaat is dat je meer detail en heldere kleuren ziet en minder ruis. De standaard foto-app in iOS kan ook hdr-foto’s schieten, maar de belichting en schaduwen zijn daarbij beduidend minder indrukwekkend.

hydra foto

Bij het schieten van een foto kiest Hydra zelf hoeveel frames er geschoten moeten worden voor het beste resultaat. Vervolgens worden ze samengevoegd en heb je de optie om belichting aan te passen. Handig aan de app is ook dat je ermee kunt inzoomen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van foto’s. Bij de standaard foto-app is dat wel anders. Hydra kan foto’s combineren en opslaan in een hogere resolutie van 16 of 32 megapixels. Opgeschaalde foto’s ogen scherper en tonen nog meer detail dan wanneer je ze bewaart in 8 megapixels. Verwacht geen wonderen, maar de kwaliteit is ruim voldoende.

Op het gebied van video’s biedt Hydra eveneens meerwaarde. Bij het filmen kun je gebruikmaken van de hdr-modus, zodat je in situaties met weinig licht vloeiende en goed belichte video’s schiet. Vooral met de camera’s van de iPhone 6 en 6 Plus is het verschil merkbaar.

Hydra foto app

Hydra downloaden

Om Hydra te kunnen gebruiken, moet je iPhone of iPad minimaal over iOS 8.1 beschikken. Pas vanaf de nieuwe iOS-versie hebben ontwikkelaars namelijk de beschikking over een nieuwe api, zodat ze niet alleen de controle over bestaande regelaars, maar ook over de belichting, focus en witbalans hebben. Zonder de api zou Hydra aanzienlijk minder functioneel zijn.

Via onderstaande link kun je de app tijdelijk downloaden voor 2,99 euro. In tegenstelling tot de meeste foto-apps is hij dus niet gratis, al is de app wat ons betreft zijn kleine investering dubbel en dwars waard.

Hydra 1 (Legacy version)

Creaceed SRL

€ 11,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Hydra 1 (Legacy version)
Hydra 1 (Legacy version)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu