De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Hue Ball is de tofste iOS-game die je deze week speelt

Wouter Nijsen
26 juni 2015, 15:44
2 min leestijd
Hue Ball is de tofste iOS-game die je deze week speelt
Hue Ball

Hue Ball

Gratis

Reviewscore

8

Hue Ball doet op het eerste gezicht weinig nieuws, maar is door de simpele spelopzet toch de moeite waard. Maak kennis met je nieuwe verslaving op iOS.

Lees verder na de advertentie.

Simpel maar verslavend

Hoewel er dagelijks duizenden games in de App Store verschijnen, zijn er maar een aantal die je aandacht weten vast te houden. Toch is dat niet eens zo moeilijk. Combineer een geinige grafische stijl met een verslavende spelopzet, en je hebt al gauw een toffe iOS-game. Hue Ball is hier een goed voorbeeld van. Het spelletje doet in principe niets nieuw, maar is zo verslavend dat dit eigenlijk niet uitmaakt.

De opzet van Hue Ball is heel simpel. Bij de start van een level zie je een wit speelveld met daarin enkele gekleurde cirkels. Onderin vind je een kanon, dat bolletjes afschiet, waarmee je de andere cirkels moet wegspelen. De bedoeling is dat de kleuren van de cirkels overeenkomen. Dat klinkt simpel, maar het wordt al snel pittig.

In het midden van het speelveld staat namelijk een timer. Zodra de timer afloopt krijgen alle aanwezige cirkels een nieuwe laag met kleur. Omdat deze moeilijker zijn om weg te spelen, moet je goed nadenken en juist timen. Combineer dit met het feit dat je de richting van het kanon niet zelf kunt bepalen, en het voltooien van levels is opeens een stuk moeilijker.

Toch blijft Hue Ball leuk om te spelen. Zo verzamel je gezondheidspunten (zodat je kunt blijven spelen) en met je behaalde scores ga je de ranglijsten op. Daarnaast oogt de game rustig en ziet ‘ie er simpel, maar fraai uit. Genoeg redenen om Hue Ball eens te spelen.

Hue Ball voor iOS downloaden

Hue Ball is ideaal om op te pakken wanneer je even niks te doen hebt. Het spel is verder gratis, maar voor 1,99 euro kun je de advertenties laten verwijderen.Via de link hieronder kun je de game downloaden.  Voor de installatie heb je iOS 6.1 of hoger nodig, evenals 18,6MB aan vrije opslagruimte.

Hue Ball

Unept

Gratis via App Store

Hue Ball
Hue Ball
Hue Ball
Hue Ball
Hue Ball
Hue Ball
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu