De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Deze weer-app toont of het warmer of kouder is dan gisteren

Rutger Otto
7 juli 2015, 16:05
2 min leestijd
Deze weer-app toont of het warmer of kouder is dan gisteren

Het weerbericht is maar relatief. Zegt het jou iets als het morgen 29 graden wordt, afgezien van ‘warm’? Met HotOrCold zie je in een oogopslag wat voor weer het wordt.

Lees verder na de advertentie.

HotOrCold: warmer of kouder?

Weet je nog hoe warm het gisteren buiten was? Met HotOrCold zie je direct of het vandaag hetzelfde, koeler of nog iets warmer is. Dat is eigenlijk het enige wat de app doet.

hotorcold

Het is geinig om de temperatuur te vergelijken met hetzelfde moment als gisteren. Volgens de makers is het een ‘nieuwe en innovatieve manier’ om je het weer te tonen. Je kijkt nog steeds naar cijfertjes, maar juist het verschil in graden met de dag ervoor speelt een grote rol.

Op het scherm (er is er maar één) staat met een cijfer aangegeven hoeveel graden het scheelt met gisteren. Zorg er wel voor dat de temperatuur op celsius staat, dat kun je rechtsonder in beeld veranderen. Dankzij de kleur (blauw of rood), zie je direct of het warmer of kouder is dan gisteren. Vond je het gisteren nét te koud voor een jas en is het vandaag iets frisser (hoeveel graden was het gisteren ook alweer?), dan weet je dankzij de HotOrCold-app genoeg.

Beperkt

Het kan in sommige gevallen handig zijn om de app te gebruiken, maar hoewel zijn beperkte functies ook de kracht zijn van de app, verwacht je als gebruiker misschien meer van HotOrCold. Ook een minpunt is dat je steeds bij het openen van de app de celsius- of fahrenheit-temperatuur moet wijzigen. Daarnaast is er onderin een advertentie die niet per se stoort maar die je voor 99 cent kunt wegkopen.

HotOrCold is naast de iPhone ook beschikbaar voor Apple Watch. Omdat de app weinig opties biedt is hij daar helemaal geschikt voor.

HotOrCold downloaden

Je kunt HotOrCold gratis downloaden voor iOS 8 of nieuwer. Om hem te installeren heb je 5,2MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu