Horeca Inspectiekaart toont waar je veilig en schoon kunt lunchen

7 juli 2014, 12:12
2 min leestijd
Horeca Inspectiekaart toont waar je veilig en schoon kunt lunchen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een Horeca Inspectiekaart in de App Store gelanceerd waarmee je kan zien waar je precies veilig en schoon kunt eten. Horecagelegenheden die hygiëne niet hoog in het vaandel hebben staan, kun je gemakkelijker herkennen en dus overslaan.

Lees verder na de advertentie.

horeca inspectiekaart klein

Met de Horeca Inspectiekaart kun je vanaf nu checken of een lunchroom door de test van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gekomen. Op een kaart kun je eettentjes bij jou in de buurt checken of zoeken naar eetgelegenheden elders. Zo kun je de naam van een restaurant zoeken en deze aanvullen met plaatsnaam of postcode. Ook kun je toewijzen welke beoordeling je minstens getoond wil zien.

Welke lunchroom heeft de zaakjes op orde?

Zoek je in de buurt, dan zie je meteen welke lunchrooms je waar kunt vinden. Deze worden aangeduid met een kleur, waaraan je kunt zien of de onderneming zijn zaakjes op orde heeft. Groen betekent dat alles prima is, oranje duidt aan dat er een tekortkoming is gezien waarvoor een boete is opgelegd en rood betekent dat de zaak onder verscherpt toezicht staat.

Tik je op een lunchroom, dan zie je meteen op welke punten het scoort en op welke niet of minder. De NVWA gaat steeds uit van drie punten: juiste omgang met voedsel, hygiëne en ongedierte. Ook kun je meteen zien wanneer het laatste oordeel is geveld. Daarnaast kun je zelf een melding maken aan de NVWA, wanneer je bijvoorbeeld denkt dat er iets niet helemaal snor zit terwijl je in de zaak zit te lunchen.

Alleen nog lunchrooms op de Horeca Inspectiekaart

Momenteel zijn er beoordelingen van 1600 bedrijven door het hele land te zien, maar volgens de NVWA wordt dat aantal uitgebreid naar 45 duizend over een jaar. Je kan nu alleen nog lunchrooms raadplegen, waar overigens nergens een rood stipje aan toegevoegd is. Volgens de NVWA zijn lunchrooms ‘het type horecabedrijf dat de keuken over het algemeen op orde heeft’. Na de proefperiode van een jaar worden ook andere horeca-gelegenheden aan de inspectiekaart toegevoegd.

Horeca Inspectiekaart

Ministerie van Economische Zaken

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Horeca Inspectiekaart
Horeca Inspectiekaart
Horeca Inspectiekaart
Horeca Inspectiekaart
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu