Eerste HopStop update na overname door Apple
Roel van Hout

Locatiedienst HopStop werd onlangs gekocht door Apple, om het bedrijf te helpen Apple Maps te verbeteren. Ondertussen is er ook nog een eigen HopStop update verschenen.

HopStop is een bedrijf dat zich specialiseert in het accuraat weergeven van actuele vertrektijden van en plekken van haltes voor het openbaar vervoer in honderden steden wereldwijd. De HopStop update bevat informatie over steden in Duitsland, Ierland, Israël, Nederland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Hopstop update

Daarnaast is het nu ook mogelijk om je thuis- en werkadres in de app op te slaan, zodat je altijd snel de dichtstbijzijnde haltes op de voor jou belangrijke plekken zult kunnen vinden. Ook is het uiterlijk van de app iets aangepast.

HopStop update verbetert crowdsourcing

De meest belangrijke aanpassing is echter het verbeterde HopStop Live. Deze dienst staat HopStop-gebruikers toe om informatie over vertragingen, ongelukken, dichte stations, kapotte liften en wat al niet meer met elkaar te delen. Het doet denken aan de manier waarop Waze gebruikmaakt van ‘crowdsourcing’ om actuele file-informatie door te geven.

Apple nam HopStop deze maand over, hoogstwaarschijnlijk om de expertise van de medewerkers in te zetten om het Apple Maps team te versterken. Toen dat in 2012 verscheen, regende het al snel klachten van iPhone-gebruikers: de kaarten bleken vaak niet te kloppen. Daarnaast zaten er veel slordigheidsfoutjes in de 3D-weergave van wereldsteden.

Apple lijkt niet alleen die fouten weg te willen poetsen, maar door de overname van HopStop dus ook gebruik te willen gaan maken van crowdsourcing. Het is niet duidelijk wat de overname voor  de HopStop app betekent, al is de kans na deze HopStop update groot dat hij vooralsnog in de App Store zal blijven staan.

De app en update zijn geheel gratis te downloaden in de App Store!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.