Snelle platformgame HoPiKo is de gratis App van de Week
Wouter Nijsen
HoPiKo

HoPiKo

€ 2,29

Onze score

8

Het spel HoPiKo is uitgeroepen tot de gratis App van de Week. Een virus heeft een spelcomputer overgenomen en jij moet zorgen dat er weer gegamed kan worden.

Dit doe je in HoPiKo

In HoPiKo speel je als het gelijknamige poppetje dat een digitaal virus moet verslaan. Het spel bestaat uit korte levels die in setjes van vijf worden gepresenteerd. Het is de bedoeling om van platform naar platform te springen, onderweg de obstakels te ontwijken en uiteindelijk het einde te halen. De game is al vanaf het begin behoorlijk pittig, omdat je elk level achter elkaar moet halen om naar een nieuw gedeelte te gaan. Ga je bijvoorbeeld in level vier dood, dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

De besturing van HoPiKo is simpel en werkt goed. Je drukt op het scherm en beweegt horizontaal of verticaal om het pijltje op een platform te richten. Laat los en je beweegt er automatisch naar toe. Het is zaak om levels zo snel mogelijk uit te spelen. Wanneer je een spelletje binnen de aangegeven tijd weet te voltooien, behaal je extra punten.

Zoals je in de trailer hierboven kunt zien, hebben de ontwikkelaars van HoPiKo veel tijd en moeite gestoken in de presentatie. Het spel heeft een fijn pixelstijltje en een geinige chiptune-soundtrack. Gedurende de game speel je overigens nieuwe liedjes vrij, die je vervolgens in het menu kunt selecteren.

HoPiKo downloaden

HoPiKo is een aanrader wanneer je van snelle en uitdagende spelletjes houdt. Via onderstaande link kun je de game downloaden. Zorg dat je beschikt over 72,5MB aan vrije opslagruimte en iOS 6 of nieuwer.

HoPiKo

Laser Dog

€ 2,29 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.