Hop app: maak een chat van je e-mail
Roel van Hout

Er zijn veel traditionele mail-apps voor de iPhone. De Hop app gooit het over een andere boeg: het programma maakt een chat van je e-mail.

In de Hop app stuur je e-mail als een chatbericht. De app heeft slechts twee mappen. Bij ‘incoming mail’ komen nieuwsbrieven en andere mail die automatisch verstuurd wordt terecht, terwijl in ‘chats’ berichten van menselijke afzenders wordt ondergebracht.

Hop appAls je daarop reageert, kan dat alleen in berichtvorm. Dus zonder onderwerp, aanhef of ondertekening. Dat maakt Hop voor officiële mailwisselingen al gelijk ongeschikt, al zal het bij mensen die je goed kent niet als een gemis voelen: daar hoefde je toch al niet veel aan inleiding of afsluiting te doen.

Hop app is voor mensen die mail niet sorteren

Het is een radicaal andere benadering van mail, waarvan het maar de vraag is of het voor iedereen bedoeld is. Mensen die hun inbox graag opgeruimd houden zullen gruwelen van de benadering van de Hop app: je kunt je inbox namelijk niet leeg maken of mails archiveren. Als je je mail in een ander programma bekijkt, zal het er ongetwijfeld als een enorme puinhoop uitzien.

We raden daarom aan om, als je nieuwsgierig bent, met een e-mailadres dat je niet heel vaak probeert kijkt of Hop iets voor je is. Zo maak je, mocht het niet bevallen, geen puinhoop van je e-mail.

Hop is gratis te downloaden in de App Store!

Hop - Fast & Powerful Email

Hopflow

10 (3 reviews)
Gratis via App Store
Hop - Fast & Powerful Email
Hop - Fast & Powerful Email
Hop - Fast & Powerful Email
Hop - Fast & Powerful Email

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.