Hooti is een kruising tussen Snapchat en Twitter
Redactie

Er is een nieuwe app in social media-land. Hooti is een kruising tussen Twitter en Snapchat, waarmee je berichtjes van 140 tekens de wereld in slingert die vervolgens weer verdwijnen.

Rehooten

Met Hooti creëer je Hoots, wat je posts zijn. Deze kunnen bestaan uit woorden, foto’s, audio en video en mogen maximaal 140 tekens bevatten. Je kunt vervolgens ook instellen wanneer je post weer moet verdwijnen: een minuut, een dag, een week of een maand later. Je volgt niemand, maar je ‘aanbidt’ ze en posts kun je Rehooten (herposten). Verder zijn er functies als beantwoorden, liken en het bekijken van trending Hoots of zoeken op hashtags.

Het idee is dat je veel eerlijker durft te zijn wanneer je weet dat je bericht toch weer verdwijnt. Vergeet echter niet dat er zoiets als screenshots bestaan, dus de kans dat je post daadwerkelijk van het internet verdwijnt is vrij klein. Hooti heeft echter heel slim iets weg van Twitter en Snapchat. De app heeft er een kleine draai aangegeven wat betreft woordgebruik, maar wijkt niet te veel af van wat we kennen. De combinatie van een gelimiteerd aantal tekens met de zelfdestructie-optie is wat het kanaal zo uniek maakt. Hoeveel gebruikers de app momenteel heeft is nog een beetje onduidelijk, maar ergens moet een start gemaakt worden.

Hooti downloaden

Hooti is via onderstaande link te downloaden in de App Store. Voor de installatie heb je 5,3MB aan vrije opslagruimte en iOS 7.1 of nieuwer nodig. Ook dien je een eigen account aan te maken waarmee je gaat Hooten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.